Rapper Kruloh en wethouder Eelco Eerenberg onthullen een van de campagnefoto's.
Volledig scherm
Rapper Kruloh en wethouder Eelco Eerenberg onthullen een van de campagnefoto's. © Robert Oosterbroek

Zes bekende Utrechters stropen hun mouwen op om stadgenoten aan het coronavaccin te krijgen

Met de campagne ‘Ik stroop mijn mouw op’ wil de gemeente Utrechters enthousiasmeren om zich te laten vaccineren tegen corona. De komende weken zijn zes bekende Utrechters, mét opgestroopte mouwen, op posters door de hele stad te zien.

 1. Celstraffen geëist voor mannen die slachtoffer ‘sadistisch’ mishandelden, naakt filmden en achterlieten in bos bij Zeist
  PREMIUM

  Celstraf­fen geëist voor mannen die slachtof­fer ‘sadistisch’ mishandel­den, naakt filmden en achterlie­ten in bos bij Zeist

  Hij kreeg vuistslagen tegen zijn hoofd, werd met een houten balk geslagen en met een schroevendraaier werd het gaatje in zijn oorlel uitgescheurd. Om daarna mee te worden genomen naar de bossen bij Zeist om daar naakt te worden gefilmd en alleen te worden achtergelaten. Voor wat dit slachtoffer is aangedaan, heeft het openbaar ministerie vandaag celstraffen, variërend van 18 tot 40 maanden, geëist tegen drie mannen.
 2. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 3. Marieke maakt kennis met een onbekende wereld (en dat valt behoorlijk tegen)
  PREMIUM
  COLUMN

  Marieke maakt kennis met een onbekende wereld (en dat valt behoorlijk tegen)

  Net toen ik meende dat we ieder paadje rondom ons huis hadden bewandeld, staken we donderdagochtend de A2 over, ter hoogte van afrit 7, om daar in een toch nog onbekende wereld te gaan lockdownwandelen. Corona legt een vergrootglas op je nabije omgeving. Door dat vergrootglas zie je dingen die er al jaren waren, maar die je nooit eerder zag. Zo kun je toch ‘ver weg’, terwijl je feitelijk thuisblijft.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht