Zes dingen die je dit weekend kunt doen in Utrecht

indebuurtHet weekend staat weer voor de deur, twee vrije dagen waarop je iets leuks kunt gaan doen met vrienden of familie. We helpen je op weg en hebben de leukste dingen die dit weekend in Utrecht te doen zijn, op een rij gezet.

Gratis naar de film Isle of Dogs

Ja, je leest het goed, morgen kun je gratis naar de film Isle of Dogs in Filmcafé. Na de film kun je blijven plakken en dansen op het feestje MNDR TNDR.

Film Isle of Dogs bij Filmcafé - zaterdag 8 december van 19.00 (inloop) tot 23.00 uur, toegang is gratis.

Kerstmarkt bij Molen de Ster

Volledig scherm
© Unsplash

Met glühwein, warme choco en een markt met leuke spulletjes voor de feestdagen belooft de kerstmarkt bij Molen de Ster heel gezellig te worden. De molenaars zijn er ook: met hun broodplanken en andere duurzame, houten producten laten ze zien wat zij als ‘ambachtelijke houtzagers’ in huis hebben. Tijdens de kerstmarkt kun je meteen een kijkje nemen boven in de molen. En als de wind gunstig is, zullen de molenaars de wieken laten draaien!

Kerstmarkt bij Molen de Ster - zondag 9 december van 11.00 tot 17.00 uur, toegang is gratis.

Vintage kilosale

Volledig scherm
© Unsplash

Rekken vol vintage kleding van merken als Armani, Versace, Ralph Lauren en Yves Saint Laurent, je vindt ze zondag 9 december in Central Studios. Het idee van de ‘vintage kilo sale’ is simpel: je verzamelt zoveel mogelijk mooie items en betaalt per kilo, 60 euro in dit geval. Niet spotgoedkoop, maar we hebben het hier wel over kleding van iconische merken en grote modehuizen.

Branded Per Kilo by Vintage per Kilo in Central Studios - zondag 9 december van 10.00 tot 18.00 uur, toegang is gratis.

No More Heroes: The Beatles

Volledig scherm
© Wikipedia

Tijdens dansavond No More Heroes in TivoliVredenburg worden iconen uit de popgeschiedenis gevierd. Ditmaal staat de spotlight op een van de grootste iconen van allemaal: The Beatles! Je kunt een hele avond dansen op vooral veel muziek van The Beatles, maar ook de mooiste sololiedjes, alles wat de popgrootheden heeft beïnvloed en artiesten die door The Beatles beïnvloed zijn, komen voorbij.

No More Heroes: The Beatles - zaterdag 8 december van 23.00 tot 04.00 uur, tickets kosten 12,50 euro per stuk.

Street Art wandeling

Volledig scherm
© indebuurt Utrecht

In februari van dit jaar mochten we mee op de street art tour van Greetings from Utrecht en geloof ons: er ging een wereld vol prachtige kunstwerken voor ons open. Wil je dat ook ervaren? Dat kan, want er is dit weekend weer een street art tour waarbij je langs de mooiste muurschilderingen, gedichten, graffiti en sticker art loopt.

Street art tour van Greetings From Utrecht - zondag 9 december, om 11.00 uur verzamelen bij de vlag op de Neude. Meedoen kost 10 euro.

LE:EN Play

Het ultieme zondagmiddaggevoel, dat beleef je zondagmiddag (goh) 9 december bij LE:EN. Terwijl je wegzakt in de banken, brengt de band Tess et les Moutons Franse chansons ten gehore. De keuken is gewoon open, dus je kunt ook nog genieten van de lekkere Aziatische happen die LE:EN serveert.

LE:EN Play bij LE:EN - zondag 9 december vanaf 15.00 uur, de toegang is gratis.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht