Zes nieuwe Expeditie Robinson-deelnemers onthuld door fans op Utrecht Centraal

VideoWie vanmiddag op Utrecht Centraal was, is het waarschijnlijk niet ontgaan. Twintig diehard fans van het  RTL4-programma Expeditie Robinson mochten daar live, met presentator Kaj Gorgels, zes nieuwe deelnemers van dit jaar onthullen.  

De onthulling trok veel bekijks: pers en voorbijgangers stonden met smart te wachten om te zien welke BN’ers zich schuil hielden in de grote houten Expeditie Robinson kist op Utrecht Centraal. De kist kon pas worden geopend nadat de twintig fans, in duo's, tien puzzelachtige proeven wisten op te lossen. En dat ging - zoals we ook gewend zijn van de échte proeven van Expeditie Robinson - niet gemakkelijk. 

Luid gejuich

Toen alle duo's er uiteindelijk in slaagden de puzzels op te lossen, mochten ze samen de kist opentrekken om de zestal BN’ers te onthullen. Uit de kist kwamen Rijk Hofman, Hugo Kennis, Eva Koreman, Eva Cleven, Fien Vermeulen en Yvette Broch onder luid gejuich tevoorschijn. 

Fans

De 22-jarige Utrechtse Donna Escobar Mendoza is één van de twintig fans die mee mocht doen aan de onthullingsproef. Via de website van Expeditie Robinson werden expeditiefans opgeroepen om zich op te geven. ,,En dat heb ik gedaan‘’, vertelt Donna. Uit alle aanmeldingen zijn twintig fans geselecteerd om deel te nemen aan de onthulling. ,,Kort na mijn aanmelding kreeg ik te horen dat ik mee mocht doen‘’, vertelt Donna enthousiast. ,,Ik kijk het programma al jaren, dus ik vond dit geweldig om te doen.‘’ Wat ze van de zes deelnemers vindt? ,,Ik ken ze niet allemaal, maar het is wel leuk om ze hier in levende lijve te zien.‘’

Volledig scherm
v.l.n.r. Rijk Hofman, Hugo Kennis, Eva Koreman, Eva Cleven, Fien Vermeulen en Yvette Broch. © De Jonge Angeliek

Eerder werden er al acht andere namen van deelnemende BN’ers bekendgemaakt: Dionne Slagter, Frank van de Lende, Jaap van Deurzen, Anita Heilker, Rob Geus, Shary-An Nivillac, Kalvijn en Mariana Verkerk. In totaal doen ieder jaar twintig deelnemers mee aan het programma. Trouwe fans hebben volgens Marieke Saly van RTL nog twee onthullingen tegoed, waarbij de laatste zes deelnemers onthuld zullen worden. ,,Wanneer dat is en wat voor actie daaraan hangt kunnen we helaas nog niet zeggen’’, aldus Saly.

De 20e editie van Expeditie Robinson is vanaf zondag 1 september 20.00 uur te zien op RTL 4.  In het programma gaan de BN’ers met elkaar en zichzelf de survivalstrijd aan om de titel ‘Robinson 2019' te bemachtigen. 

Volledig scherm
Presentator Kaj Gorgels, Rijk Hofman, Hugo Kennis, Eva Cleven, Eva Koreman, Fien Vermeulen en Yvette Broch poseren samen met fans van het tv-programma tijdens de onthulling van deelnemers aan het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson, op Utrecht Centraal. © ANP

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht