Volledig scherm
Festival Tweetakt strijkt elk jaar neer op de Neude. © Foto: Jelmer de Haas

Zes superleuke dingen om te doen dit weekend in Utrecht

indebuurtHet is vrijdag en dat betekent maar een ding: bijna weekend! We hebben de leukste dingen die er in Utrecht te doen zijn voor je op een rij gezet. Veel plezier!

30 Seconds toernooi

Maak jij iedereen in tijdens een potje 30 Seconds? Dan moet je vanavond naar het Filmcafé, want daar wordt een heus toernooi rondom het razend populaire bordspel georganiseerd. Er is plaats voor 25 teams van drie personen en er worden twee rondes gespeeld. Het winnende team krijgt een bierpakket en cocktails. De avond begint om 19.00 en duurt tot 23.00 uur. Daarna kun je meteen door naar de afterparty in Filmcafé, die tot 04.00 uur duurt.

Festival Tweetakt

Vanaf vandaag kun je weer naar Festival Tweetakt, het kunstenfestival met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en games, cabaret en stand-upcomedy. Door de hele stad zijn voorstellingen te zien en op de Neude is ook de podiumkas te vinden, waar je (bijna) iedere dag muziekoptredens ziet en hoort. Ook kun je daar een hapje eten en in de zweefmolen. Het programma check je hier.

Terrassen Festival

Wij kunnen niet wachten totdat het terrassenseizoen geopend is en we weer hele middagen met biertjes, lekkere happen en goed gezelschap in de zon kunnen bivakkeren. Een paar ondernemers van het Janskerkhof denken er ook zo over en daarom trappen ze vandaag en morgen het seizoen af met een heel fijn feestje: het Terrassen Festival. Dit keer staat het evenement helemaal in het teken van Japan. Verwacht sushi, sashimi, sake, Japanse cocktails en meer.

Weg met die sokken

Op het plein bij de Stadhuisbrug in Utrecht komt morgen een enorme berg oude sokken te liggen. Heb jij nog sokken thuis liggen die je nooit meer draagt? Dan mag je ze op de berg gooien. En lever je meer dan tien oude sokken in, dan krijg je gratis een nieuw paar. Hier lees je meer.

90’S NOW - de Spice Girls Reünie Editie

Stop right now, want we hebben een tip voor je waar je Spice Girls-hart sowieso sneller van gaat kloppen. TivoliVredenburg organiseert vanavond namelijk een speciale editie van 90’s NOW die helemaal in het teken staat van de razendpopulaire meidenband uit de nineties. Coverband Totally Spice is erbij en kaartjes kosten €15,- per stuk.

Karaoke bij Domkop

Met een microfoon in je handen je strot opentrekken en vol overtuiging meeblèren met je favoriete ballads of foute hits: wij zijn dol op karaoke. Morgenavond 30 maart kun je bij Café Domkop de sterren van de hemel zingen, want eigenaar Wiljan (‘zeg maar Willie’) organiseert een karaokeavond. Je bent welkom vanaf 19.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht