Zes Utrechtse restaurants die je misschien nog niet kent

Er zijn restaurants in Utrecht waarvan je de menukaart inmiddels kan spellen en waar je zelfs met je ogen dicht de weg naar de wc kunt vinden. Een goed teken, maar soms is het tijd voor iets nieuws. Daarom hebben wij dit lijstje gemaakt met restaurants die je misschien nog niet kent. 

In landelijke sferen

Meneer Vink ligt middenin de Voorveldse Polder, aan de rand van Utrecht. Hierdoor is het misschien niet de meest voor de hand liggende plek om uit eten te gaan, maar het is het fietstochtje vanuit de stad zeker waard! Bij Meneer Vink werken ze graag met lokale producten en er hangt een landelijke sfeer. Op een mooie zomerdag is dit restaurant zeker een bezoekje waard.

Vis in Oost

Volledig scherm
Vis in Oost. © Unsplash

Ben je gek op vis? Dan is visrestaurant De Kust aan de Biltstraat een plek waar jij héél blij van wordt. Het ligt op slechts een klein kwartiertje fietsen van Utrecht CS en ze serveren er uiteraard veel vis, maar ook vlees en vegetarische gerechten. Het is ook het favoriete visrestaurant van local Jornt!

Aan het water

Volledig scherm
Restaurant Vlonders. © Foto: Vlonders

Restaurant Vlonders, dat onderdeel is van Hotel Mitland, is misschien niet de plek waar je als eerste heen zou gaan als je lekker een hapje wilt eten. Onterecht, want je zit er heerlijk en het eten is goed! In het noordoosten van Utrecht kun je hier terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Bovendien zit je midden tussen het groen en is het een fijn onontdekt plekje!

Lees ook:
Asperge-alert! We hebben een toplocatie gevonden waar je ze kunt proeven (gesponsord)

Huiskamergevoel bij Restaurant West

Volledig scherm
Restaurant West. © Foto: Restaurant West

Restaurant West is gevestigd aan de Vleutenseweg en wil een echt huiskamergevoel meegeven. Ze hebben een fijn terras, uitgebreide menukaart en er hangt bovendien een laagdrempelige en gezellig sfeer. Wist je trouwens ook al dat je hier één van de goedkoopste biertjes in Utrecht drinkt?

Buiten in Wittevrouwen

Volledig scherm
Goesting. © Foto: Goesting

Zit jij graag buiten tijdens je etentje? Dan zijn er in Utrecht tientallen plekken waar je neer kunt strijken, maar Goesting voelt toch nét iets bijzonderder. In een groene omgeving eet je hier gerechten als confit de canard of Zeeuwse oesters. Klinkt goed, toch? Goesting ligt in Wittevrouwen, dus ook nog eens goed bereikbaar vanuit alle hoeken van de stad.

Lees ook:

Op zoek naar dat ene leuke kroegje om je verjaardag te vieren of naar het ideale terras om je ouders mee naartoe te nemen? We've got you covered!

Een terras in Utrecht voor iedere situatie: check hier de grote indebuurt-terrassengids

Ontdekken: een verborgen borrelplek in het centrum van Utrecht (gesponsord)

Ontdek meer over leuke hotspots, eten, drinken, uitgaan, wonen en winkelen op de site van indebuurt Utrecht.

indebuurt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht