Volledig scherm
© ANP

Zesde editie Utrechts Streekbierfestival gaat over grenzen

Op het Utrechtse Streekbierfestival gaat dit jaar (provincie)grenzeloos gedronken worden.

Aan de zesde editie doen namelijk niet alleen brouwerijen mee uit Utrecht, maar (micro)brouwerijen uit heel Nederland. Voor de broodnodige variatie.

En wees eerlijk: wie wil er geen biertje proeven van Gebrouwen door Vrouwen, Troost, of Oersoep? Om maar een paar smakelijke namen te noemen. Het gerstenat kan in in totaal zeventien kroegen genuttigd worden, die allemaal te vinden zijn op streekbierfestival.nl.

Het (streek)bier kan in het weekeinde van 24 tot en met 26 maart gedronken worden, waarbij we de vrijdagmiddag gemakshalve even meetellen.

Iedere bierliefhebber kan helemaal zelf z’n route uitstippelen, want er is geen begin en eindpunt. En onderweg kan geheel naar eigen believen geproefd worden. De biertjes worden per stuk afgerekend en entree is niet verschuldigd.

Evenementen

Er zijn tijdens het streekbierweekend tevens tal van kleine evenementen. Zoals een sloepvaart door de Utrechtse grachten waarbij bierhistoricus Kees Volkers (brouwerij Hommeles) vertelt over de rijke biergeschiedenis van Utrecht. Of een wandeling, verzorgd door Stadsgids Utrecht, waarbij smeuïge verhalen worden verteld over escapades van middeleeuwse Utrechters. En ook aan de bier drinkende singles is gedacht. Zij kunnen gelijkgestemden ontmoeten tijdens de bierroute met de naam Brouw van jou.

Meer evenementen op de facebookpagina van het festival, tevens de plek om aan te melden.    

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht