Zeven evenementen die je niet wil missen dit weekend in Utrecht

indebuurtOf je nu lekker wil luieren, nieuwe dingen wil ontdekken, of het liefste helemaal uit je plaat gaat: ook dit weekend is er weer voor iedereen iets te beleven in Utrecht. We hebben de leukste tips weer voor je op een rijtje gezet. Have fun!

Fijn feestje voor vroege vogels

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht / De Microclub

Heb je deze zomer lekker gefeest op festivals, maar ben je nu wel weer toe aan een ouderwets avondje indoor dansen? Dan heb je mazzel, want op vrijdag 7 september is Microclub terug in club BASIS. Net als de vorige edities gaat Microclub vroeg van start. Vanaf 20.00 uur kun je los op muziek van de Utrechtse dj Udigo en vanaf 22.00 staat de Duitse dj Franca achter de draaitafel. Club BASIS is de perfecte uitvalsbasis (ha-ha) voor dit feestje vol elektronische hoogstandjes. Hier lees je meer over dit fijne feestje voor vroege vogels.

Open Monumentendag

Volledig scherm
© Foto: Arjan den Boer / Het Utrechts Archief

We kunnen ons best voorstellen dat je niet meteen een gat in de lucht springt bij het lezen van 'Open Monumentendag'. Maar geloof ons: het is súperleuk! Zaterdag 8 september kun je namelijk - helemaal gratis en voor niets - binnenkijken op plekken waar je normaal gesproken niet zomaar komt. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes in Utrecht voeren. Kijk hier voor meer informatie.

Bonus: we hebben een fijn lijstje met tips voor je gemaakt.

Jubileum Festival 't Hoogt

Volledig scherm
© Foto: Angeliek de Jonge

Filmtheater ’t Hoogt bestaat 45 jaar en dat is reden voor een feestje. Of beter gezegd: een festival! Van 6 tot en met 9 september trakteert 't Hoogt op voorpremières, filmklassiekers, een mega filmquiz en live muziek. Wil je bij zijn! Hier lees je meer.

ZON festival

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht/Unsplash

Zondag 9 september is alweer de 7e editie van het ZON festival, in het Vorstelijk Complex in Zuilen. Er is een bomvol programma met live muziek, workshops en meer. Het festival is van 13.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Kijk op de website van Zimihc voor meer info.

Meet The Future Festival

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht / Unsplash

Het kan niet op met de festivals dit weekend! Ook op de Uithof kun je nog tot en met 9 september een festival pakken. Tijdens Meet The Future op de Uithof maak je kennis met het werk van de tienduizenden (!) bright minds die daar aan onze toekomst werken. Meet The Future brengt hun verhalen tot leven, van 3D-geprinte bloedvaten tot circulair huis. De verhalen worden verteld door de jonge wetenschappers zelf, ondersteund door theatermakers, filmers, animaties of muziek. De toegang is gratis en meer info vind je hier.

Waterpolo kijken langs de Singel

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht

Kijk niet gek op als je zondag 9 september twee waterpoloteams tegen elkaar ziet strijden ín de Singel. Er vindt dit weekend namelijk op die plek een Beachwaterpolo-toernooi plaats, in het nieuwe stuk singel voor TivoliVredenburg om precies te zijn. Vanaf de trappen voor Tivoli kun je het spektakel aanschouwen. Een dj en band zorgen voor nóg meer gezelligheid en Bar Cava verzorgt de bubbels. Het toernooi duurt van 13.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Meer info lees je hier.

Rondje nieuwe zaken

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht / Uncle Jim

In augustus opende er weer een aantal leuke, nieuwe zaken in onze stad. Toegegeven: het waren er niet superveel, dus als je een beetje opschiet, kun je ze allemaal in een middagje bekijken. Hier vind je een handig overzichtje.

Dit artikel wordt je aangeboden door indebuurt Utrecht

Lees ook:
Een vloer kopen en geld overhouden: zo doe je dat (gesponsord)

Ontdek meer over leuke hotspots, eten, drinken, uitgaan, wonen en winkelen in Utrecht op indebuurt Utrecht.

Bekijk ook:
De leukste vacatures in Utrecht
De beste aanbiedingen in Utrecht

indebuurt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht