Volledig scherm
Slapen kan altijd nog in De Helling. © Paul Barendregt / indebuurt Utrecht

Zeven evenementen in Utrecht waar je dit weekend heen wil

indebuurtEr staan weer twee vrije dagen voor de deur waarop je iets leuks kunt gaan doen met je vrienden/familie/date. Maar wat…? We helpen je op weg en hebben de leukste dingen voor dit weekend  in Utrecht voor je op een rij gezet.

Glow in the Park

Tijdens Glow in the Park op 18 en 19 januari ren of wandel je een route van 2,5 kilometer. De tocht loopt dwars door het Gagelbos aan de rand van Utrecht-Overvecht. Onderweg kom je verrassende lichtkunst, muziek en theatervoorstellingen tegen. Natúúrlijk zie je veel glow in the darklichtjes én blacklights. Een ticket voor volwassenen kost 8 euro aan de kassa en meer info vind je hier.

Doorpakken in de bieb

Doorpakken, uitrollen, implementeren, een stip aan de horizon zetten, een bila inschieten... werkt kantoortaal ook op jouw lachspieren? Dan moet je vrijdagavond 18 januari in Bibliotheek Utrecht zijn. Daar is Japke-d. Bouma te gast, die honderden ‘kantoorjeukwoorden’ verzamelde en er columns en boeken over schreef. Tijdens Bibliotheekgaste, een variant op Zomergasten, maakt Japke op grappige manier korte metten met deze en andere kantoorclichés. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Een kaartje kost 5 euro voor leden en 7,50 voor niet-leden.

Bach voor kids

Ook Johann Sebastian was ooit een kind dat kattenkwaad uithaalde. Wie had toen kunnen denken dat deze jongen de beroemdste componist uit de geschiedenis zou worden? Ton Meijer vertelt op zondag 20 januari over het leven van Bach en laat heel veel van zijn muziek horen. De kinderen worden meegenomen in de wereld van de componist: ze spelen Johann als kind, zingen in een koor en zitten samen met hem in de gevangenis.

Be Bach (5+), zondag 20 januari in TivoliVredenburg, tickets: 13,36 euro voor kinderen en 16,45 voor volwassenen.

Discosjoelen

Je leest het goed: je kunt dit weekend discosjoelen in Utrecht. Wat je je daarbij voor moet stellen? Fanatieke sjoelpotjes terwijl een dj lekkere beats draait.

Disco Sjoelen begint zaterdag 19 januari om 19.00 uur in Filmcafé Utrecht. De entree is gratis.

Het beste uit het noorden bij EKKO

Nordic Delight is hét platform voor nieuw Scandinavisch talent in Nederland. Het festival organiseerde al vaker memorabele en uitverkochte concertavonden in EKKO vol magie uit het hoge noorden. Op zaterdag 19 januari keert Nordic Delight terug met een geheel vrouwelijke line-up met bijzondere optredens van Sarah Klang uit Zweden, Amanda Tenfjord uit Noorwegen en ZAAR uit Denemarken. Naast gewone kaarten is een beperkt aantal combitickets verkrijgbaar inclusief een Scandinavisch driegangenmenu.

De optredens beginnen om 19.30 uur en een ticket kost 14,50 euro. Een ticket met driegangendiner kost 34,50.

Slapen kan altijd nog

Dus jij bent 40-plus? So what!? Je wilt dansen, want slapen kan altijd nog. Goed nieuws: dat kan zaterdag 19 januari in De Helling.

Bij ‘slapen kan altijd nog’ dans je op pop, rock, soul, disco en funk van vroeger tot nu. Ook fijn: uitverkocht betekent bij dit dansfeest niet dat je boven op elkaar staat. Je hebt dus genoeg ruimte om je allerbeste moves uit de kast te trekken. Het feest begint om 21.00 uur en een ticket kost 12 euro in de voorverkoop.

Pubquiz bij LE:EN

Nog geen plannen voor zondagmiddag (20 januari)? Test je kennis bij LE:EN (Heuveloord 140). Daar houden ze een pubquiz. Dus trommel een groepje vrienden op en sleep die eretitel in de wacht.

De pubquiz begint om 15.00 uur en deelname kost 20 euro per team (ter plekke betalen).

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht