Volledig scherm
© EPA

Zeven leuke dingen die je dit weekend in Utrecht kunt doen 🎉

indebuurtJe hebt er de hele week naar uitgekeken en nu is het eindelijk zover: WEEKEND! Tijd om plannen te maken, dus. Wij helpen je een handje en zetten zeven leuke Utrechtse uittips voor je op een rijtje. Veel plezier!

Bocktober Festival

Rotsoord wordt komend weekend weer omgetoverd tot Duitse bierhalle tijdens het Bocktober Festival. Het festival wordt georganiseerd door Camping Ganspoort, Taplokaal Gist, Klein Berlijn en de Helling. Wat je kunt verwachten? Een grote tent met Duitse muziek, bier, braadworsten en heel veel gezelligheid. Prosit!

Op vrijdag 4 oktober kun je vanaf 15.00 uur terecht bij het Bocktoberfeest, op zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober vanaf 13.00 uur.

Fair Fashion Festival

Het Janskerkhof kleurt groen op zaterdag 5 oktober, tijdens de zevende editie van het Fair Fashion Festival. Op het plein is er die dag doorlopend een grote markt waar verschillenden duurzame merken een ‘winkeltje’ hebben ingericht. Ook zijn er verschillende lezingen en workshops. De entree is gratis en meer info vind je hier.

Open Huizendag

Zaterdag 5 oktober 2019 is het weer Open Huizen Dag. Van 11.00 tot 15.00 uur kun je binnenlopen bij een heleboel Utrechtse huizen die te koop staan. Omdat je op zoek bent naar een nieuwe stek, of gewoon omdat het leuk is om in andere huizen binnen te kijken. 

ASMR Live Event

Ken je ASMR? Deze afkorting staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Dit is een bijzondere gevoelssensatie die wordt veroorzaakt door bepaalde geluiden of beelden. Op YouTube stikt het van de filmpjes vol rustgevende triggers, denk aan fluisteren, tikken, krabben en borstelen. In TivoliVredenburg gaat op zaterdag 5 oktober iets bijzonders gebeuren: een live ASMR event waarbij je deze tintelende sensatie zelf kunt ervaren.

Gratis naar Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody is de op-een-na succesvolste film ooit in Nederlandse bioscopen. De muziekfilm, over het werk en leven van Queen-zanger Freddie Mercury, heeft in Nederland meer dan twee miljoen bezoekers getrokken. Zat jij niet tussen die twee miljoen bezoekers of wil je de film gewoon nog een keer zien? Zaterdag 5 oktober kun je Bohemian Rhapsody helemaal gratis bekijken in het Filmcafé. De inloop is vanaf 20.00 uur en de film duurt van 20.30 tot 23.00 uur. Meer info hierrrr.

Utrecht Speelt

Spellenwinkel Subcultures komt dit jaar (bijna) iedere eerste zondag van de maand op de koffie bij Koffie Leute aan de Westerkade. En ze nemen een stapel spelletjes mee! Aan jou de taak om ze uit te proberen, al dan niet onder begeleiding van een van hun Game Guru’s. De spellen laten ze achter, zodat je ze later ook nog een keertje kan komen spelen.

Utrecht Speelt begint zondag 6 oktober om 12.00 uur. De entree is gratis.

Singelloop

Op zondag 6 oktober 2019 staan zo’n 10.000 lopers aan de start van de Singelloop Utrecht. Hier lees je meer

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht