Zeven leuke dingen om dit weekend te doen in Utrecht (vooral voor kerstfans)

indebuurtEr staan weer twee vrije dagen voor de deur waarop je iets leuks kunt gaan doen met je vrienden/familie/date. Maar wat…? We helpen je op weg en hebben de leukste dingen die er dit weekend te doen zijn in Utrecht voor je op een rij gezet.

Eén grote kerstmarkt

Volledig scherm
© indebuurt Utrecht

Tijdens KNUS Utrecht op 14, 15 en 16 december 2018 verandert de binnenstad in één grote kerstmarkt. Op maar liefst zeven plekken in de binnenstad wordt een kerstmarkt gehouden. Ook buiten de markten om is er van alles te beleven tijdens KNUS: breng een bezoek aan de antikoudevoetendisco, maak een ritje in de zweefmolen, zing mee met het meerstemmig kerstkoor of speel mee in een straattheateract. Hier lees je meer.

Fonteyn Festival

Volledig scherm
© Fonteyn Wijnfestival

Een enorm wijnfestijn: je vindt het 14 tot en met 16 december op het Janskerkhof. Hier proef je meer dan tachtig verschillende wijnen, gecombineerd met lekker eten en livemuziek. Bekijk www.fonteynfestival.nl voor alle informatie.

Kerst in het Julianapark

Volledig scherm
© ANP

Op zaterdag 15 december en zondag 16 december wordt het Julianapark omgetoverd tot een prachtig openluchttheater waar je het kerstverhaal kunt ervaren. Dit bijzondere evenement wordt al vier edities gemaakt en gespeeld door inwoners van Zuilen. De schrijvers van het verhaal, de acteurs, zangers en alle mensen achter de schermen komen uit de Utrechtse wijk. Een echt Zuilens feestje, maar iedereen is welkom! Kijk op de website van Kerst in het Julianapark voor meer info en tickets.

Lichtjesroute in Leidsche Rijn

Volledig scherm
© ANP

Ook buiten het centrum kun je je onderdompelen in kerstsferen. Bijvoorbeeld tijdens de Lichtjesroute in Leidsche Rijn op zaterdagmiddag 15 december, waar je door een levend kerstverhaal wandelt met zang, theater en natuurlijk héél veel lichtjes. Hier lees je er meer over.

Kerst-kleed-je-aan

Volledig scherm
© indebuurt Utrecht / Unsplash

De Nieuwe Kerk organiseert vrijdag 14 en zaterdag 15 december een (tweedehands) markt. Kerst-kleed-je-aan is een tweedaagse boutique met kleding en accessoires ingezameld door buurtbewoners, vrienden, familie en bedrijven (46dresses en NUKUHIVA). In de boutique is de hele dag een coupeuse aanwezig om kleding op maat te maken. En er is koffie, thee en lekkers!

Vrijdagmiddag is de boutique geopend van 15.00 tot 21.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur

Nóg een kerstmarkt

Volledig scherm
© indebuurt Utrecht / Unsplash

Ja mensen, het is alles kerst wat de klok slaat dit weekend. Ook in Filmcafé kom je in kerstsferen, want daar is het hele weekend een kerstmarkt. Kom unieke cadeaus scoren op de koopjesmarkt, kijk naar een kerstfilm en dans op fijne muziek van verschillende dj’s. Brouwerij Oproer zorgt voor een hapje en een drankje.

Je kunt op de volgende tijden naar de kerstmarkt bij Filmcafé:

- vrijdag 14 december: 17.00 - 23.00 uur, feest tot 04.00 uur
- zaterdag 15 december: 14.00 - 23.00 uur, feest tot 04.00 uur
- zondag 16 december: 14.00 - 23.00 uur.

De entree is gratis.

Ntjam Rosie bij Molen de Ster

Helemaal klaar met de kerst? Je kunt de kerstbombarie dit weekend ontwijken in Molen de Ster. Daar geniet je van het live-optreden van Ntjam Rosie, die een mix brengt van muzikale stijlen en dans: R&B, hiphop, funk, soul en jazz. Je bent welkom vanaf 19.30 uur en een ticket kost €15,-.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht