Zeven superleuke dingen om te doen dit weekend in Utrecht

indebuurtHet is eindelijk zover: weekend! Tijd om plannen te maken. AD Utrechts Nieuwsblad helpt een handje en zet zeven leuke Utrechtse uittips op een rijtje.

Parade

Volledig scherm
De Parade © De Parade

Zoals elke zomer komt het reizende festival De Parade ook weer naar Utrecht. Het Moreelsepark wordt voor de 29ste keer omgetoverd tot cultureel festivalterrein, waar van alles te beleven valt: theater, dans, muziek, de zweefmolen en veel lekker eten en drinken. Het evenement vindt plaats van vrijdag 19 juli tot zondag 4 augustus. Hier vind je alle praktische info en we hebben ook vijf tips voor je op een rij gezet.

Copacabajes

Yes, ook deze zomer kunnen we weer met onze blote voeten in het witte zand chillen bij Copacabajes! Het Utrechtse stadsstrand bij de oude gevangenis Wolvenplein gaat op vrijdag 19 juli open. Vanaf dan vinden er geregeld leuke dingen plaats, zoals een barbecue of optreden. Hier lees je er meer over.

De Leuke Festival

Volledig scherm
© Pexels

Tijdens De Leuke Festival, zaterdag 20 juli in de Voorveldse Polder, kun je ‘elf uur lang dansen op glimmende pop, glitterdisco, de beste live-acts, glijdende hiphop en dampende dancehall, verspreid over 4 podia en één café’. Het festival duurt van 12.00 tot 23.00 uur en de tickets gaan heel hard, dus koop snel een kaartje als je erbij wilt zijn. Check het Facebookevent voor meer info.

Feestje in de Stadstuin

Volledig scherm
© Pexels

Bar Stadstuin gaat dansend de zomer in met een fijn feestje op zaterdag 20 juli. Van 14.00 tot 23.00 uur is er heel veel (live) muziek en worden er pizza’s uit de steenoven geserveerd. Ook fijn: de entree is gratis. Check het Facebookevent voor meer info.

Gratis bootcampen

Volledig scherm
© BuitenGewoon Fit

Sportievelingen opgelet! Sinds kort is onze stad een megagrote bootcampbox rijker waar je echt alles vindt voor een geslaagde workout. Wil je de nieuwe box van BuitenGewoonFit bekijken en ontdekken of een bootcamptraining iets voor jou is? Kom dan naar de officiële opening op zondag 21 juli! De hele dag zijn er gratis (!) clinics, én er is een gezellige borrel om de opening af te sluiten. Hier lees je er meer over.

Opening skatepark Jaarbeurs

Volledig scherm
© ANP

Zaterdag 20 juli wordt om 12.00 uur het tijdelijke skate- en sportpark op het Jaarbeursplein geopend. De hele middag zijn er skate- en calisthenics demonstraties, kun je trainingen volgen en is er een skateboardmarkt. Het skatepark blijft tot na de zomer van 2020 staan.

Kadeconcert

Na meerdere succesvolle edities kun je ook dit jaar weer naar muziek luisteren bij de Weerdsluis. De kadeconcerten zijn op zaterdagavond 20 juli en zondagmiddag 21 juli. Je kunt een plekje zoeken langs de kant óf met je eigen bootje vanaf het water luisteren. Meer dan wel op tijd aan, want de plaatsen zijn beperkt. De kadeconcerten zijn gratis en hier vind je het hele programma.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht