Volledig scherm
© Nacht van de Wijn

Zeven superleuke dingen om te doen dit weekend in Utrecht

indebuurtJe hebt er de hele week naar uitgekeken en nu is het eindelijk zover: WEEKEND! Tijd om plannen te maken, dus. Wij helpen je een handje en zetten zeven leuke Utrechtse uittips voor je op een rijtje. Veel plezier!

Vorkje Prik

Op 5, 6 en 7 juli kun je naar foodfestival Vorkje Prik in Leidsche Rijn. Het is alweer het derde jaar dat het festival op het Berlijnplein wordt georganiseerd. Zoals voorgaande jaren vind je er muziek, vermaak voor de kids en natuurlijk lekker eten en drinken. De entree is gratis en meer info vind je hier.

Stranger Things seizoen 3 kijken in de buitenlucht

Vrijdag 4 juli is seizoen 3 van de bloedstollende science fiction serie Stranger Things beschikbaar op Netflix. Wij kunnen persoonlijk niet wachten om de tieners uit Hawkins weer te zien vechten met Demogorgons uit de Upside Down. Kun jij je wel bedwingen, houd dan nog heel even vol. Op zaterdag 6 juli kun je namelijk de eerste twee afleveringen namelijk kijken in de buitenbioscoop van Filmcafé! De vertoning begint om 22.00 uur en de entree is gratis.

Silent Reading Party

Helemaal in een boek opgaan, kun je dat nog? Of raak je veel te snel afgeleid? Op zaterdagmiddag 6 juli kunnen leesfanaten en stiltezoekers het ontdekken, want dan opent de Jacobikerk de deuren voor iedereen die in alle rust een boek wil lezen. Ook leuk: er is een boekenruiltafel waar je tijdens de Silent Reading Party een nieuw (of nouja, tweedehands) boek kunt scoren.

Het leesfeest begint zaterdag om 16.30 uur en de entree is gratis. Hier lees je meer.

Nacht van de Wijn

De Nacht van de Wijn, zo heet het nieuwe wijnfestival dat je op zaterdag 6 juli in Central Studio’s vindt. Je proeft er uiteraard heel veel wijn, eet daar lekkers van foodtrucks bij en volgt er het grootste wijncollege ooit.

Nacht van de Wijn begint om 20.00 uur en duurt tot 02.00 uur. Een kaartje voor het festival kost €16,-. Dat is inclusief twee muntjes.

Cinemekka

Onderuitgezakt een film kijken onder de eeuwenoude spitsbogen van de Metaal Kathedraal, dat kan komende zondag 7 juli. De film Captain Fantastic wordt er dan vertoond. Een ticket kost €10,- en de film begint om 16.30 uur. Hier lees je meer.

FIG’s openingsfeestje

Eerst zweten, dan eten: dat is zo’n beetje het idee achter FIG – Food & Gym Bar. Het nieuwe restaurant én sportschool ineen opende op 8 mei aan de Kaatstraat in Utrecht, maar het officiële openingsfeestje vindt zondag 7 juli plaats. Van 9.00 tot 20.00 uur kun je er terecht voor kinderyoga, discoboksen, gratis hapjes en cocktails.

Struinen in de Tuinen

Op zondag 7 juli speelt, zingt, danst en struint de hele stad weer door de tuinen van Utrecht. Dan vindt namelijk Struinen in de Tuinen plaats. Het idee achter dit festival is simpel: Utrechtse tuinen veranderen voor één dag in een gezellig buitenpodium. Lokale acts, van singer-songwriters tot theatermakers en dansers, treden op in de tuinen. Als festivalbezoeker kun je gratis en voor niets naar één of meerdere van deze optredens toe. Om je te helpen hebben we drie leuke tips op een rijtje gezet.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht