Volledig scherm
Kim Kötter gaf de eerste nijntje aan de vijfjarige Loïse © UMC Utrecht

Zieke Loïse dolblij met exclusief nijntje uit Wilhelmina Kinderziekenhuis

Wie op bezoek gaat bij een ziek kind in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht kan als verrassing een exclusieve nijntje-knuffel meebrengen. Met de opbrengst kunnen kan het ziekenhuis theatervoorstellingen organiseren. 

Voormalig Miss Universe Nederland Kim Kötter heeft, als ambassadeur, deze week de eerste nijntje aan de 5-jarige Loïse gegeven. De knuffels kunnen worden gekocht in de winkel van het WKZ. De nijntjes van 100 procent organisch katoen, zijn gemaakt door kansarme vrouwen in Vietnam. Het haken van de knuffels levert voor hen een stabiel inkomen op. Daarnaast wordt de opbrengst van de nijntjes geïnvesteerd in een kindvriendelijke omgeving en activiteiten voor kinderen in het WKZ, waaronder het kindertheater in het ziekenhuis. 

Boerderijdieren 

De investering brengt afleiding en ontspanning aan de patiëntjes die in het kinderziekenhuis verblijven. Wekelijks worden activiteiten georganiseerd in het kindertheater en kunnen kinderen vanuit bed meespelen met spellen als bingo. Ook brengen boerderijdieren regelmatig een bezoekje aan de kinderen. ,,Er is veel geld nodig om dit soort activiteiten te organiseren. Die kosten vallen niet in het zorgbudget, dus het geld hiervoor moet ergens anders vandaan komen”, vertelt Pascale Broks, directeur van Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Volledig scherm
Speciaal voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) van het UMC Utrecht heeft Just Dutch in samenwerking met Mercis een exclusieve reeks handgemaakte nijntjes ontwikkeld. Deze nijntjes zijn gehaakt door kansarme vrouwen in Vietnam wat hen een stabiel inkomen oplevert. © UMC Utrecht

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht