Het bezoek van en aan het WKZ is een jaarlijkse activiteit van FC Utrecht.
Volledig scherm
Het bezoek van en aan het WKZ is een jaarlijkse activiteit van FC Utrecht. © WKZ

Ziekenhuispatiëntjes WKZ steunen FC Utrecht tegen ADO Den Haag

Op de tribunes van Stadion Galgenwaard zit zondag tegen ADO Den Haag veel jong publiek. 52 patiëntjes van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) komen de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong aanmoedigen. 

Het bezoek van en aan het WKZ is een jaarlijkse activiteit van FC Utrecht. Twee weken geleden nog bezocht een deel van de selectie het ziekenhuis, waarbij een kinderpersconferentie, meet & greets en rondleidingen over de afdelingen werden georganiseerd. 

De zogenoemde WKZ-week wordt afgesloten met een bezoek aan FC Utrecht - ADO Den Haag, waarbij de kinderen worden opgehaald met de spelersbus van het eerste elftal en ze als echte eregasten worden behandeld. Ze zullen de wedstrijd bekijken bij skyboxhouders en zijn daarmee gegarandeerd van een goede positie in het stadion. Als de voortekenen niet bedriegen, gaan de jonge supporters ook verwend worden op het veld. In de Galgenwaard verloor het team van trainer Jean-Paul de Jong de laatste elf wedstrijden niet. In de laatste 28 thuiswedstrijden waren alleen Ajax en PSV de Domstedelingen een keer de baas in Utrecht; liefst achttien keer werd er gewonnen door de Utrechters.

Kleine kanttekening daarbij: de laatste drie thuisduels met ADO Den Haag werden niet gewonnen maar gelijkgespeeld (0-0, 2-2 en 1-1). ADO Den Haag won in april 2011 voor het laatst in de Galgenwaard, toen werd het 2-3.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht