Zij deden het: 1620 treden op en af over de tribunes van de Galgenwaard

VideoZo'n 450 mensen hebben vandaag meegedaan aan een hardloopwedstrijd in en rond stadion Galgenwaard. De grootste die-hards deden mee aan het toetje: zo snel mogelijk over de 1620 traptreden van de tribunes.

Hij had er nog speciaal voor getraind. Elke dag wat trappen op en af. Maar dat het zó warm zou worden,  nee dat had Derk Meppelink ook niet voorzien. En daar kun je je nu eenmaal slecht op voorbereiden.

Toch weerhield de onverwacht zomerse temperatuur de trouwe Utrecht-supporter er niet van om 'zijn' Galgenwaard eens op een speciale manier te bekijken. Speciaal voor het goede doel was er vandaag in en rond het stadion een 'Funrun' georganiseerd. Deelnemers konden kiezen uit verschillende afstanden.

Voor de echte diehards stond er nog ene toetje op het programma: de trappenchallenge. Dat betekende alle trappen van drie van de vier tribunes omhoog én omlaag. Liefst 1620 treden kregen de deelnemers voor de kiezen. En ja, dat voel je met deze temperaturen natuurlijk extra hard.

Tekst loopt door onder de foto.

Volledig scherm
De deelnemers aan de funrun in stadion De Galgenwaard in Utrecht moesten 1620 traptreden op en af © Eduard Koek

Wandelen
Veel deelnemers hebben het op de Zuidtribune, halverwege hun tocht, al zo zwaar dat ze deels wandelend omhoog moeten. Ook Derk Meppelink komt met een uitgeblust gezicht over de finish. ,,Loodzwaar,'' is zijn conclusie. ,,Ik probeerde m'n eigen tempo te lopen, maar dat was lastig.'' Tijd om de treden te tellen, heeft 'ie niet gehad. ,,Maar het was wel heel leuk om mijn thuis op een andere manier te bekijken, ''aldus de vaste supporter uit vak A.

De deelnemers aan de Funrun zemelden geld in voor revalidatiecentrum De Hoogstraat. Volgens de organisatie was de tussenstand gisteren 3500 euro, maar wie wil kan ook nog de komende tijd blijven doneren. 

Volgend jaar komt er wellicht ene tweede editie van het evenement. Of Meppelink dan ook weer van de partij is? ,,Pfoe, daar moet ik echt nog even over nadenken,'' zegt hij met vermoeide blik.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht