De winnaars van restaurant Zilt & Zoet in Maartensdijk. V.l.n.r.: Wirin (kok), Kevin (sous-chef) Rob (chefkok en eigenaar), Monica (gastvrouw en eigenaar), Gijs (gastheer), Sam (chef afwas), en Kristie (hoofd bediening).
Volledig scherm
PREMIUM
De winnaars van restaurant Zilt & Zoet in Maartensdijk. V.l.n.r.: Wirin (kok), Kevin (sous-chef) Rob (chefkok en eigenaar), Monica (gastvrouw en eigenaar), Gijs (gastheer), Sam (chef afwas), en Kristie (hoofd bediening). © Erik van 't Woud

Zilt & Zoet in Maartensdijk wint Gouden Pollepel: ‘Mensen moeten hier hun feestje kunnen vieren’

Spannende tijden voor Rob en Monica Beckers, uitbaters van restaurant Zilt & Zoet in Maartensdijk. Ze voerden de ranglijst voor de Gouden Pollepel weken aan en werden daar frequent digitaal of gewoon bij de bakker aan herinnerd. ,,Dan wil je aan het eind ook graag de winnaar zijn.’’

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 2. Jesse (21) is ‘aanstichter’ van rellen in Kanaleneiland: ‘Met Snapchat kan ik de hele stad sturen’
  PREMIUM
  interview

  Jesse (21) is ‘aanstich­ter’ van rellen in Kanalenei­land: ‘Met Snapchat kan ik de hele stad sturen’

  De 21-jarige Jesse* ligt in bed te slapen als de politie zijn deur intrapt, hem uit bed trekt en arresteert. Volgens het Openbaar Ministerie is hij een van de aanstichters van de rellen die afgelopen zomer een week lang de stad teisterden. Via zijn Snapchat-account Utrecht Nieuws deelde de Nieuwegeiner een oproep met zijn 40.000 volgers om massaal naar Kanaleneiland te komen. ,,Ik wilde alleen laten zien wat er in de stad speelt.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Samenvatting | FC Utrecht - Sparta
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | FC Utrecht - Sparta

  24 januari
 2. GGD-medewerker Sjaak kreeg corona en kroop door het oog van de naald
  Play

  GGD-medewerker Sjaak kreeg corona en kroop door het oog van de naald

Utrecht