Zingende schooldirecteur Maarten (42) steekt kinderen hart onder de riem met liedje: ‘Het moet van de juf’

Maarten Tromp (42) uit Amersfoort is directeur van basisschool Ridderspoor in Houten én schrijft kinderliedjes. Die krachten bundelde hij afgelopen week, toen hij een liedje schreef voor de leerlingen van zijn school. ,,Zo proberen we in verbinding te blijven en positieve energie mee te geven, want het kan voor sommigen best akelig en angstig zijn.”

 1. De wederopstanding van Utrecht: hoe het verder gaat ná de coronacrisis
  PREMIUM

  De wederop­stan­ding van Utrecht: hoe het verder gaat ná de coronacri­sis

  Het huis uit. Met vrienden naar een concert. Vrolijkheid, ongedwongenheid met een biertje in de hand. Wat tot een maand geleden heel gewoon was, lijkt nu verder weg dan ooit. Sterker: krijgen we het Utrecht van voor de crisis ooit nog terug? En willen we dat eigenlijk wel? Experts zijn het erover eens: een bezoek aan de huisarts, een concertje of een doorsneelesdag op een basisschool kunnen voorgoed zijn veranderd.
 2. De 13-jarige Sep werd in zwembad Den Hommel doodleuk voor de haaien gegooid
  PREMIUM
  COLUMN

  De 13-jarige Sep werd in zwembad Den Hommel doodleuk voor de haaien gegooid

  Er staat een 13-jarige, meervoudig gehandicapte jongen aan de kassa van het zwembad. Hij heeft vanwege zijn beperkingen geen diploma’s, houdt alleen met behulp van opblaasvleugeltjes het hoofd boven water, maar is desondanks gék op zwemmen. De natuurlijke reactie op zo’n jongen is er een van mededogen. Vertedering zelfs. Kom binnen, kerel. Gaan wij ervoor zorgen dat jij een onvergetelijk zwemmiddagje krijgt. Hou je van frietjes?

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht