Nieuw-Beijerland. Ook raadsleden uit Utrecht namen eerder een kijkje bij Windpark Spui.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuw-Beijerland. Ook raadsleden uit Utrecht namen eerder een kijkje bij Windpark Spui. © Arie Kievit

Zo is het om naast windmolens van meer dan 200 meter hoog te wonen: ‘Voelt als Madurodam hier’

Windmolens worden hoger en hoger. Volgens de windsector hoeft dat niet tot meer overlast te leiden. In Utrecht, waar mogelijk de hoogste windmolens van Nederland komen, zijn ze er niet gerust op. Hoe is het eigenlijk om naast zo'n rijtje windmolenreuzen te wonen? 

15 reacties

 • CWA van Nijnatten

  4 maanden geleden
  Die Utrechters stemmen zelf massaal op linkse partijen als Groen Links dus ik zou zeggen geniet van jullie windmolens in je achtertuin.
 • Henny Gerritsen

  4 maanden geleden
  Stem op VVD CDA CU EN D66 krijg je er nog een paar bij ,
 • Jean Cox

  4 maanden geleden
  Lekker een groter aantal kerncentrales, en het probleem is in een zucht opgelost! Al die gekke 'groene' projecten zullen nooit in zo' n minuscuul land als Nederland lukken om voldoende energie op te wekken. Sorry Kaag, Esther, Klaver en vele anderen...
 • H Peters

  4 maanden geleden
  Ja NL moet weer eens vooroplopen terwijl India de ene na de andere kolenmijn opent (en Duitsland op gas overgaat). Milieu is een globale kwestie en daar verandert ons speldenknopje op de wereldkaart echt helemaal niets aan. Alleen burgers en eigen economisch potentieel wordt onderuitgehaald. Ik geloof echt dat we wat moeten doen, maar niet zo! Veel zaken (Parijs, Glasgow) zijn voor de foto en de publicaties, net als de vele VN-rapporten over bv. de biodiversiteit; steeds hetzelfde; iets erger.
 • Vergoed

  4 maanden geleden
  Nee van Bukkem, dat is nu juist het probleem! GroenLinks/Utrecht wil die molens zo graag omdat ze er zelf geen last van hebben! Degene. Die er last van hebben zijn Nieuwegein, de Meern en IJsselstein, maar die worden nauwelijks gehoord en hebben geen stem in die Groene ‘visies’! Een smerig spelletje van Utrecht.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht