Volledig scherm
In Vianen kwam Sinterklaas aan over het water. © William Hoogteyling

Zo kwam Sinterklaas aan in de regio Utrecht

Sinterklaas is weer in het land en verschillende gemeente in de Utrechtse regio hebben hem vanmiddag in bijzijn van duizenden kinderen en hun ouders welkom geheten. 

Hoewel hij daar pas volgende week op bezoek komt, hadden in IJsselstein afgelopen nacht fans van de goedheiligman alvast een groot spandoek opgehangen aan het Hoogland, pal langs de A2. Op het spandoek stond de tekst ‘IJsselstein - hartje - Zwarte Piet en Sinterklaas’ te lezen. 

In Vianen leek het vanmiddag even alsof Sinterklaas zoals altijd weer gewoon naar de Brugdijk zou varen, maar dankzij luidkeels roepen door de kinderen voer hij toch op het laatste nippertje de passantenhaven binnen, waar het vanwege de lage waterstanden gemakkelijke afmeren was. 

Volledig scherm
In Zeist arriveerde Sinterklaas per paard bij het gemeentehuis, waar hij werd ontvangen door de burgemeester en honderden kinderen en hun ouders. © Boas Photo

In Zeist trok zijn aankomst te paard bij het gemeentehuis honderden kinderen met hun ouders, en in Maarssen liet Sinterklaas zich per koets het dorp in rijden. 

Ook daar werd hij feestelijk en zonder problemen feestelijk onthaald. Dat was ook het geval in Veenendaal, Driebergen, Nieuwegein, Breukelen, Rhenen, Bunnik, Lopik en Wijk bij Duurstede. Op zondag is het de beurt aan Utrecht en Culemborg. Utrecht is de grootste intocht van de regio. De Sint vaart rond 13.00 uur de Oudegracht op en komt aan wal bij de Weerdsluis, waarna hij richting een feest gaat op het Domplein.

Volledig scherm
Sint en zijn pieten kwamen per boot aan bij kasteel Goudenstein en gingen Maarssen in per koets. © Marnix Schmidt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht