Volledig scherm
PREMIUM
De politie viel dinsdagochtend om 08.00 uur binnen bij de twee bedrijven. De zoekingen werden pas een dag later afgerond. © ANP

Zo verdienden twee Nieuwegeinse bedrijven miljoenen aan hennepteelt

Met groot politievertoon werden dinsdag vier personen aangehouden voor het faciliteren van grootschalige hennepteelt. Hoe twee Nieuwegeinse bedrijven uitgroeiden tot een belangrijke schakel in de internationale wietteelt.

Het is augustus 1998 als de vrienden Jorrit van der L. (46) en Michael S. (46) zich melden bij de Kamer van Koophandel om hun bedrijf Het Groeipaleis BV in te schrijven in het handelsregister. De twee geboren Utrechters vestigen het bedrijf op bedrijventerrein De Liesbosch in Nieuwegein, dat dan net is opgeleverd. Het Groeipaleis staat ingeschreven als groothandel in tuinbouwartikelen, al weet iedereen op het bedrijventerrein dat het duo levert aan mensen die hennep telen. Dat is ook in het criminele circuit bekend, want Van der L. en S. zijn zeker geen onbekenden in deze wereld.

  1. Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

    De maat is vol voor veel Zeistenaren als het gaat om de verkeerschaos in het centrum. Ze demonstreren zaterdag. Ze lopen een tocht door Zeist, die begint bij De Klinker. Ook zal er op een later moment een petitie worden aangeboden aan de gemeente. Aanleiding voor de demonstraties zijn de vele files en omleidingen In het centrum. Een aantal straten zijn afgesloten voor autoverkeer en op meerdere plekken is de rijrichting omgedraaid, waardoor er chaos ontstaan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht