FC Utrecht bedankt de supporters na de overwinning gisteren op VVV Venlo.
Volledig scherm
FC Utrecht bedankt de supporters na de overwinning gisteren op VVV Venlo. © ANP Pro Shots

Zo ziet de route van FC Utrecht naar de voorronde van de Europa League eruit

Nu de reguliere competitie er voor FC Utrecht op zit na de 1-0-thuiszege op VVV Venlo, is het tijd voor de play-offs. Daarin kan het een plekje veroveren voor de voorrondes van de Europa League. Maar daarvoor moet de ploeg van Jean-Paul de Jong eerst nog vier wedstrijden zien te overleven.

In de eerste ronde van de play-offs komt FC Utrecht als nummer 5 van de Eredivisie uit tegen de nummer 8 uit de competitie: SC Heerenveen. Woensdag staat de eerste ontmoeting op het programma in Heerenveen. De wedstrijd start om 20.45 uur. De return wordt komende zaterdag al gespeeld, ook om 20.45 uur.

Als FC Utrecht de Friezen weet te verslaan, komt het in de finale uit tegen de winnaar van het tweeluik Vitesse – ADO Den Haag. De finales worden op 15 en 19 mei gespeeld. Het thuisduel is dan op 19 mei, om 20.45 in Galgenwaard. De winnaar speelt al op 26 juli en 2 augustus zijn eerste Europese duels. Vorig jaar wist FC Utrecht de play-offs te winnen door in een legendarisch duel AZ na strafschoppen te verslaan. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht