Volledig scherm
Er is hard gewerkt in de Voorstraat in Vianen © William Hoogteyling

Zorgen om verkeersveiligheid en inrichting Voorstraat Vianen

Viaanse centrumbewoners maken zich zorgen over de verkeersveiligheid van de Voorstraat, nu de straat een nieuwe look heeft. Dat zei Voorstraatbewoner Giuseppe van der Helm namens meerdere bewoners tijdens de gemeenteraadsvergadering deze week.  

Nu in de Voorstraat de auto te gast is, moet er stapvoets gereden worden. Van der Helm vraagt zich af hoe de snelheid van de auto’s gecontroleerd en gehandhaafd wordt. Verder zijn er volgens hem nu 60 parkeerplakken op de Voorstraat, terwijl een maximum van 45 was afgesproken. Volgens wethouder Frank Meurs komen er in november prullenbakken, fietsnietjes en bankjes, die zo worden neergezet dat automobilisten automatisch rustiger gaan rijden. Als de straat helemaal af is, zijn er volgens hem 45 parkeerplekken en niet 60.

Naast zorgen over de verkeersveiligheid blijken inwoners zich ook af te vragen hoe de Voorstraat er uiteindelijk uit gaat zien. VVD’er Huib Zevenhuizen begreep van inwoners dat er zorgen zijn over de oude lantaarnpalen die vanwege de herinrichting verdwijnen. Van de nieuwe verlichting zijn nergens plaatjes te vinden. Zevenhuizen zegt dat hij hoopt dat het geen saaie aluminium palen worden. Wethouder Meurs weet niet welke verlichting er komt, maar zegt dat het mooier wordt dan de palen die Zevenhuizen schetst.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht