Volledig scherm
De uitklapbare scootmobiel in actie in Hoog Catharijne. © AD

Zorginnovatiewinkel toont nieuwste snufjes op gebied van zorg

Op het eerste gezicht een trollykoffer, maar in werkelijkheid een uitklapbare scootmobiel. Het was zaterdag een van de noviteiten in de zorg, die te zien is de nieuwe Zorginnovatiewinkel in Utrecht. Die werd feestelijk geopend in Hoog Catharijne. 

In de pop-upwinkel kunnen zorgverleners elkaar ontmoeten voor workshops en symposia. ,,Maar het is ook zeker de bedoeling dat mensen hier gewoon binnenlopen om zelf te kunnen zien welke innovaties in de zorg denkbaar zijn'', zegt Waldemar Hogerwaard, zorg-IT innovator en een van de initiatiefnemers. Zo is kennis te maken met tal van slimme oplossingen voor zaken die te maken hebben met alledaagse zorg. Er zijn sociale minirobots te zien en er is kennis te maken met andere vernieuwingen die dementerenden kunnen helpen.

De pop-up store wordt ondersteund door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is te vinden op Godebaldkwartier 89 naast Albert Heijn.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht