Volledig scherm
Tekeningen van de twee woonblokken die moeten komen in de polder Bloemendaal werden afgelopen jaar gepresenteerd. © Astrid Pel

Zorglandgoed in buitengebied Vianen mag er komen van de raad

Zorglandgoed Bloemendaal mag gebouwd worden in het buitengebied van Vianen, in buurtschap Helsdingen. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad besloten. 

Alleen D66 stemde tegen, omdat deze partij liever ziet dat er binnenstedelijk een dergelijk woonzorgcentrum komt.

Het groene licht van de raad betekent dat Stichting De Iris en LEKSTEDEwonen hun plannen voor het bouwen van dit landgoed bij Vianen na enkele jaren eindelijk vorm kunnen gaan geven.

Het zorglandgoed gaat onder meer bestaan uit een blok van 16 appartementen voor jongeren met een beperking en een blok van evenveel wooneenheden voor dementerende ouderen. Het grasland eromheen, dat loopt vanaf de Helsdingse Achterweg tot aan het Merwedekanaal, wordt toegankelijk gemaakt voor het publiek met wandelpaden.

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht