Volledig scherm
© ANP

Zware aanrijding op de A27 bij Maartensdijk, bestuurders vluchten te voet weg

Bij een bizarre aanrijding op de A27 tussen Maartensdijk en Hollandsche Rading afgelopen nacht zijn twee mensen lichtgewond geraakt. De vermoedelijke veroorzakers van de aanrijding vonden het niet nodig te wachten op de politie en gingen er rennend vandoor.

Rond 23.45 uur reden een 52-jarige man uit Huizen en een 47-jarige man uit Bussum in hun auto's uit de richting Utrecht richting Hilversum. Een derde auto, waarvan de inzittenden later op de vlucht sloegen, reed vermoedelijk tegen een van de twee auto's aan waardoor deze ook met elkaar in botsing kwamen.

Bekneld

De auto van de man uit Bussum begon hard te tollen door de klap en kwam tegen de vangrail tot stilstand, de auto van de Huizenaar kwam in een droge sloot tot stilstand. De man raakte bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Beide bestuurders zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

De twee inzittenden van de derde auto, een huurauto, zaten niet te wachten op de komst van de politie, staken rennend de snelweg over en verdwenen in de nacht. Er is volgens een woordvoerster van de politie nog naar de twee gezocht met behulp van een politiehond en een helikopter, maar de twee bleven spoorloos. De huurauto is in beslag genomen voor onderzoek.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht