Volledig scherm
© Twitter/jeroen_bijman

Zwarte cirkel boven Utrecht blijkt special effect

De mysterieuze zwarte cirkel die dinsdagavond boven het oosten van de stad Utrecht is gesignaleerd, was geen UFO maar een special effect van Holland Opera. Dat heeft een woordvoerster van Holland Opera gezegd. Het gezelschap bereidt op Fort Rijnauwen het stuk  'The Day After ' voor dat daar van 18 juni tot en met 11 juli wordt gespeeld.

Dinsdagavond rond half elf zagen verschillende mensen een mysterieuze zwarte cirkel boven het oostelijk deel van de stad Utrecht. Op Twitter werd gespeculeerd over wolken, UFO's en spreeuwen.

Volgens de woordvoerster zal de cirkel de komende weken vaker boven de stad te zien zijn. De cirkel is een zogenoemde rookkring die ontstaat na een knal of explosie. ,,Het is vergelijkbaar met de rookkringen die je met een sigaar kunt maken, maar dan groter. De kans is groot dat je de cirkels op donderdag, vrijdag en zaterdag zult zien. dat zijn de voorstellingsdagen.''

Volledig scherm
Het apparaat waarmee de rookkring wordt gemaakt. © Rob Acket

Platgebeld
Holland Opera wordt platgebeld door de pers over de zwarte kring die hun installatie veroorzaakte. ,,Het maakt best wel een knal. We dachten wel, 'oh, daar gaan we over gebeld worden'. Maar we dachten aan verontruste buurtbewoners, maar niet aan de media. We doen namelijk wel vaker iets met vuur. Maar we vinden het wel heel leuk."

The Day After is een stuk van Holland Opera vol spektakel met vuur, topzangers, circusacrobaten, dansers en een 14-koppig blazersensemble. Het geeft een eigentijdse visie op de mythe over Phaëton, die door hoogmoed de aarde dreigt te vernietigen. De knal speelt een rol aan het einde van het stuk, als Phaëton bijna de aarde vernietigt.

Dit artikel is ook verstuurd via WhatsApp. Wil je op WhatsApp ook nieuws ontvangen van AD? Stuur AD AAN naar 06 11568540. (Afmelden kan door AD UIT te sturen).

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht