Volledig scherm
De nieuwe piano op Utrecht Centraal. De zwarte piano is vervangen door een bruine variant. © AD

Zwarte piano op Utrecht Centraal vervangen door bruin exemplaar...en hij klinkt nog beter ook!

De zwarte piano op Utrecht Centraal, die onlangs werd bewerkt door vandalen, is vervangen door een lichtbruin exemplaar.

De klanken van Adele's Someone Like You schallen op donderdagmiddag helder en zuiver door de stationshal. De 18-jarige Macy Loffeld pingelt op de gloednieuwe piano, haar vrienden hebben zich om haar heen verzameld. ,,Ik speel graag op de stationspiano, ik vind het zo leuk dat ‘ie vernieuwd is”, vertelt Loffeld na afloop. ,,Die oude piano was vals en vies. Toen vrienden van de week naar me stuurden dat er een nieuwe stond, zijn we meteen even gaan kijken. Hij speelt lekker en klinkt veel beter van de oude.”

Ingepakt

De piano werd zo’n drie weken geleden bewerkt door vandalen. Er zou cola over het instrument heen zijn gegooid. De piano stond een tijdje ingepakt in een rood-wit lint. ,,We hebben hem destijds nog wel gemaakt, maar hij bleek toch niet meer goed te zijn. We konden er eigenlijk niets meer mee”, vertelt NS-woordvoerder Geert Koolen. ,,Toen hebben we besloten om een nieuw exemplaar neer te zetten: een lichtbruine.”

Volgens Koolen komen er leuke reacties op. ,,Ik ging gistermiddag even een kijkje nemen en de piano wordt goed ontvangen. Hij is weliswaar tweedehands, maar hij klinkt hartstikke mooi.” 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht