Volledig scherm
© Jeroen Jumelet

Zwembad Woestduin in Doorn jaar langer open

UpdateHet gemeentebestuur van de Utrechste Heuvelrug wil het zwembad Woestduin in Doorn een jaar langer open te houden. Gebruikers staan nog niet te juichen.

Zwemvereniging Woestduin reageert verbaasd en teleurgesteld op het voornemen van het gemeentebestuur het zwembad een jaar langer open te houden. Voorzitter Veronike Kartman vindt het geen goede oplossing. De vereniging hoopte nog 5 jaar langer open te blijven. 

Sportwethouder Henk Veldhuizen wil in ieder geval met exploitant Laco om tafel om afspraken over de toekomst van zwembad Woestduin op het kazerneterrein van de mariniers in Doorn te maken. De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil de sluiting met een jaar uitstellen tot 1 september 2018.

Subsidie van 100.000 euro

Voor dat jaar moet Veldhuizen op zoek naar een incidentele subsidie van 100.000 euro. Dat geld hoopt Veldhuizen in de komende weken te vinden. Op 24 maart nemen de raadsleden een besluit over het zwembad.

De gebruikers van het zwembad protesteerden massaal en uiten hun ongenoegen via diverse insprekers. Dat lijkt effect hebben. ,,Dit onderwerp leeft enorm onder de bevolking’’, laat Veldhuizen vandaag weten. ,,Ik bied een helpende hand aan om te zien of er incidenteel geld te vinden is. En ik wil van Laco horen dat wij als gemeente geen andere risico’s lopen.’’

De gemeente hoopt zo tijd te winnen om naar een andere oplossing te zoeken. Die komt in ieder geval niet uit buurgemeente Wijk bij Duurstede, vertelde Veldhuizen eerder. ,,Ik heb de wethouder gesproken, maar die had andere problemen. Misschien is Woudenberg en optie, maar daar heb ik nog niemand gesproken.’’

Meer geld voor kaartje

Gebruikers zijn bereid meer geld voor een toegangskaartje te betalen als het zwembad daardoor langer open kan blijven. Dat bleek uit een klein onderzoek van een recreatieve zwemster onder bezoekers. ,,Zelfs mensen uit Wijk willen wel iets meer betalen en daaruit blijkt dat het zwembad voorziet in een behoefte’’, vertelde zwemmoeder Nienke Gerkes.

Quote

Zelfs mensen uit Wijk willen wel iets meer betalen en daaruit blijkt dat het zwembad voorziet in een behoefte

Zwemmoeder Nienke Gerkes

Kartman van de zwemvereniging kent het voorstel niet en reageert voorzichtig. ,,Wij willen het zwembad graag langer dan een jaar open houden. Wij wilden graag vijf jaar. Daar is onze hoop op gevestigd. We zijn een club met veel leden en zijn twee keer uitgeroepen tot vereniging van het jaar. Wij hebben water nodig.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht