Zwemmen in het Merwedekanaal: mag dat eigenlijk wel?

VideoHet Merwedekanaal in Utrecht groeit uit tot een populaire zwemlocatie. Steeds meer jongeren springen graag in het water tussen Oog in Al en Hoograven. Maar echt veilig is dat niet.

Het gebied rond De Munt is sinds jaar en dag een populaire zwemlocatie, maar ook verderop wordt meer en meer gezwommen. Officieel mag dat niet, legt woordvoerder Theo de Lange van Rijkswaterstaat uit. ,,Formeel is het een vaarweg voor de scheepvaart, dat staat ook op meerdere plekken aangegeven. Maar ik kan me voorstellen dat het met dit weer lastig is om je daaraan te houden. Echt veilig is het niet. Ook al is er de laatste jaren niet veel beroepsvaart meer, er zijn wel heel veel kleine bootjes en veel roeiboten.’’

  1. ‘Machogedrag islamitische cultuur zorgt voor verkeersproblemen op Utrechtse Kanaalstraat’
    PREMIUM

    ‘Machoge­drag islamiti­sche cultuur zorgt voor verkeers­pro­ble­men op Utrechtse Kanaal­straat’

    De verkeersproblemen rond de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok zijn grotendeels toe te rekenen aan het machogedrag van jonge mannen met een niet-westerse migratieachtergrond. Dat stellen drie wijkexperts in een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Utrecht is uitgevoerd. Het college van b en w, dat hiervan op de hoogte is gesteld, benadrukt juist dat óók uit het onderzoek blijkt dat bewoners de verkeersveiligheid in de wijk een ‘kleine voldoende’ geven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht