City Skydive opent morgen de deuren voor publiek.
Volledig scherm
City Skydive opent morgen de deuren voor publiek. © Marnix Schmidt

Zweven naast de A2 in net geopende City Skydive

Utrecht heeft er een spectaculaire attractie bij. Vandaag opende City Skydive langs de snelweg A2 bij de Haarrijnseplas.

Bijzonder is dat het complex twee glazen windtunnels naast elkaar heeft. Daaruit hebben de vliegers op een hoogte van 12,5 meter boven grondniveau een fraai uitzicht over het water en de snelweg.

Wereldkampioen

Utrecht - City Skydive opent morgen officieel de deuren voor publiek. Er werden wat demonstraties gegeven en genodigden mochten alvast een duik nemen (Foto Marnix Schmidt)
Volledig scherm
Utrecht - City Skydive opent morgen officieel de deuren voor publiek. Er werden wat demonstraties gegeven en genodigden mochten alvast een duik nemen (Foto Marnix Schmidt) © Marnix Schmidt

Tijdens de opening gaven ervaren springers een demonstratie. Ook wereldkampioene indoor freestyle skydiving Inka Tiitto uit Finland vertoonde haar kunsten. Skydiven is ook geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking. De instructeurs zijn getraind in het begeleiden van mensen met een handicap.

Windtunnel

City Skydive zegt dat er al honderden boekingen binnen zijn. Reserveren kan sinds vorige week via de website. Onervaren deelnemers gaan altijd met een instructeur de windtunnel in. Ze krijgen van tevoren een instructie. 

Een boeking bij City Skydive omvat altijd drie vluchten. Per windtunnel zorgen vier windturbines van elk 10.000 kilo per stuk voor de grote opwaartse luchtstroom.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht