Volledig scherm
Foto ter illustratie. © stock.xchng

Aanpassingen speeltuinen in Valkenswaard

VALKENSWAARD - De speeltuinen waar kinderen uit Valkenswaard in spelen worden verbouwd. Ongetwijfeld komen er ook verdrietige gezichten want een aantal speelplekken wordt weggehaald. Andere speeltuinen krijgen er juist klimrekken, glijbanen en wipwappen bij. De werkzaamheden zullen volgende week starten en moeten voor de bouwvakantie afgerond zijn.

Dit zijn een aantal van de belangrijkste maatregelen op een rij: De speelplek aan De Meule, De Meelkuip, De Maalsteen gaan verloren. Ook die bij de Geervalk stond op de nominatie te worden verwijderd, maar daar heeft de buurt ingegrepen. Een aantal omwonenden zal het onderhoud op zich gaan nemen. Buurtbewoners gaan zelf het combinatietoestel schilderen. De basketbalkorf en een gedeelte van de speeltuinafrastering worden wel verwijderd.

De speeltuin bij de kruising Hegmulder/Molenwiek wordt weggehaald. Maar de speeltuin ter hoogte van De Hegmulder 24 wordt uitgebreid. Daar komt een glijbaan met klimrek. 

Voor de kinderen rondom de Hagard uit de wijk de Hoge Akkers is er ook wat nieuws. Daar wordt een wipwap, draaitoestel en een kunstgras trapveldje met nieuwe doeltjes geplaatst. De tafeltennistafel, een hobbelelement, het boter/kaas en eieren spel, een draaitoestel en de doeltjes worden wel weggehaald.

Bij de kruising Hoekakker/ Heistraat, in de wijk de Hoge Akkers, komt een duikelrek. Verder wordt het hekwerk daar verwijderd, op de poort na. Bovendien wordt het grasveld vlakker gemaakt.

Ook bij de kruising Heistraat en Stakenborgakker komt een duikelrek. Daar verschijnen ook zes zwerfkeien. Fietsers worden hier in de toekomst geweerd door een haag, zodat ze niet de weg via de speeltuin kiezen.