Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Agenten kijken ineens in koplampen dronken spookrijders in Waalre

WAALRE - Twee dronken spookrijders hebben vannacht voor gevaar gezorgd in de gemeente Waalre. De chauffeurs reden in tegengestelde richting over de Eindhovenseweg (N69) in Aalst. Dat meldt de politie.

,,Wij reden op de Eindhovenseweg in de richting van Waalre toen we ineens een viertal koplampen op ons af zagen rijden”, aldus de politie. Meteen kregen de bestuurders van de voertuigen een stopteken. ,,Ook hebben wij direct onze gevarenlichten aangezet.”

Sterke alcohollucht

Zodra de agenten de bestuurder van het voorste voertuig wilden aanspreken, roken zij een sterke alcohollucht. ,,Het verbaasde ons dan ook niks dat deze bestuurder een ‘A’ blies.” Een A staat bij een blaastest voor het Engelse woord alert. ,,Ook de bestuurder van het tweede voertuig blies een A.”

Beide automobilisten moesten daarom mee naar het bureau. Ze legden een ademanalyse af en bleken allebei te veel te hebben gedronken. De een 425 ug/l (ongeveer 1,00 promille, zo’n vijf glazen), de ander 245 ug/l (meer dan 0,5 promille, zo'n drie glazen).

Het duo mocht met een rijverbod en een hoge boete weer gaan.