Volledig scherm
Arbeidsmigranten illegaal gehuisvest op vakantieparken Oostappen Groep. © Bert Jansen

Arbeidsmigranten illegaal gehuisvest op vakantieparken Oostappen Groep

Op de vakantieparken van Oostappen Groep is illegale huisvesting van arbeidsmigranten geconstateerd. Dat meldt de FIOD vandaag. Daarnaast is er sprake van permanente bewoning en zijn er illegale bouwwerken aangetroffen. 

De FIOD controleerde vandaag samen met onder meer de Belastingdienst, het OM, de politie en de Inspectie SZW een aantal recreatieparken van Oostappen Groep, waaronder De Brugse Heide in Valkenswaard, Prinsenmeer in Ommel en Droomgaard in Kaatsheuvel. Ook werd een inval gedaan bij het hoofdkantoor in Asten. De FIOD heeft beslag gelegd op digitale en fysieke administratie. In totaal werden op acht plaatsen in Brabant en Zeeland doorzoekingen gedaan. 

Op de vakantieparken zijn ook problemen met de brandveiligheid geconstateerd. Op één locatie werd iemand aangetroffen die gezocht werd door de politie. Op een andere locatie werd een vuurwapen en vals geld gevonden. De politie doet daar verder onderzoek naar.

Controle

In de buurt van de vakantieparken werd een grote voertuigcontrole gehouden door de Belastingdienst en de politie. Daarbij is voor 35.000 euro aan openstaande belastingschulden ingevorderd en zijn vier voertuigen afgevoerd.

De Brugse Heide in Valkenswaard was eerder al in het nieuws vanwege illegale bewoning door arbeidsmigranten. Ook andere campings van Oostappen Groep lagen om die reden al onder vuur.

Volledig scherm
Arbeidsmigranten illegaal gehuisvest op vakantieparken Oostappen Groep. © Bert Jansen
  1. Gemeente opent balie in Medisch Centrum Aalst: ‘Binnenlopen is laagdrempeliger dan mailen of bellen’

    Gemeente opent balie in Medisch Centrum Aalst: ‘Binnenlo­pen is laagdrempe­li­ger dan mailen of bellen’

    WAALRE - Inwoners van de gemeente Waalre met vragen over bijvoorbeeld thuishulp, jeugdhulp, schuldhulp of mantelzorg kunnen sinds kort terecht in het Medisch Centrum Aalst. Omdat zorgconsulenten nu in dezelfde ruimte zitten als onder meer de huisarts en GGD moet het makkelijker worden om bij de gemeente aan te kloppen voor hulp. Want, zo zegt de gemeente: binnenlopen is laagdrempeliger dan bellen of mailen.