Bebloede aanhouding in Valkenswaard
Volledig scherm
Bebloede aanhouding in Valkenswaard © Fotopersburo Bert Jansen/Rico Vogels

Bebloede vrouw (30) smeert handen aan gezicht agent af in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Een 30-jarige vrouw die onder het bloed zat heeft zondagochtend de politie aangevallen op het Hoppad in Valkenswaard. Vermoedelijk was ze samen met andere mensen drugs aan het gebruiken en slingerde ‘de ene na de andere belediging’ naar de wijkagenten die op de melding waren afgekomen.

De politie kreeg een melding over een vechtpartij die gaande was rond 07.50 uur. Eenmaal aangekomen zagen de agenten drie personen. ,,Ze zaten helemaal onder het bloed”, schrijft wijkagent Marco uit Valkenswaard op Instagram. 

Een van hen was een vrouw, die tegen werd gehouden door een man. Ze begon de agenten te beledigen. ,,We kregen vreselijke ziektes naar ons hoofd geslingerd.” 

Slaat bebloede vuist in gezicht agent

Toen de agenten dichterbij kwamen zagen ze haar bebloede handen. ,,Terwijl wij contact probeerden te krijgen met een van de aanwezigen vond ze het nodig om dreigend op ons af te komen met haar rode handen. Ze maakte bewegingen die erop duidden dat ze ons wilde onder smeren.”

De vrouw kwam zo dichtbij dat de agenten met een duw afstand probeerden te bewaren. Ze haalde uit, waarna de agenten haar op de grond werkten om haar aan te houden. Daarbij kreeg een van de agenten een vuist tegen zijn gezicht. ,,Dit was een bewuste actie om niet alleen mij te slaan, maar ook om mij onder het bloed te smeren”, aldus de wijkagent. 

Speed onder neus

Terwijl ze in een arrestantenbus werd geplaatst beschadigde ze twee politieauto's. Ze zit nu ingesloten in het politiecomplex. 

Gezien de hoeveelheid geweld doet de recherche onderzoek. Bij de vechtpartij is een man gewond geraakt, hij heeft de nodige zorg gekregen. ,,Voor de omstander, die nog speed onder zijn neus had hangen: zoek hulp om van je verslaving af te komen”, schrijft de betrokken wijkagent op Instagram.