Volledig scherm
Bernd en Margriet Korner. © FotoMeulenhof

Bernd en Margriet Korner stopt met super in Dommelen, maar Plus blijft

DOMMELEN - Bernd en Margriet Korner stoppen met de Plus Supermarkt in het winkelcentrum De Belleman in Dommelen.

De maatschappelijke betrokkenheid zit diep geworteld bij Bernd Korner. Zijn ondernemerschap en de binding met het dorpsleven zijn voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Op 26 januari stopt hij met echtgenote Margriet met de Plus Supermarkt in De Belleman. Het bedrijf komt in handen van Plus Van de Huijgevoort, met vestigingen in Luijksgestel en Eersel. Bijna tien jaar heeft Bernd Korner (58) de supermarkt in Dommelen gedraaid. Aanvankelijk alleen, de laatste zes jaren met echtgenote Margriet.

Verschillende keren heeft hij het bedrijf uitgebreid. Aangrenzende winkels zijn er aan toegevoegd. Het voormalige KPJ-gebouw werd zijn magazijn. In 2018 kwam er nog het vroegere apotheekgebouw bij, als lunchroom, boekhandel en postkantoor, onder de naam 'De Buren'. ,,De combinatie supermarkt en De Buren is geweldig. Behalve als ondernemer kon ik er ook op een andere manier zijn voor de mensen. Die zorg voor het wel en wee in het dorp zit in me."

Verenigingen ondersteunen

Bernd Korner heeft dat de afgelopen tien jaren in Dommelen gestalte gegeven door verenigingen te ondersteunen. Hij vindt dat hij als ondernemer ook op een andere manier actief moet zijn. En om ook echt te weten wat er in Dommelen leeft,woonde hij er ook. ,,Dommelen is nog echt een dorp, met een bloeiend verenigingsleven. Dat zorgt voor goede onderlinge verbondenheid. Ik heb steeds geprobeerd daaraan een bijdrage te leveren. Door mijn persoonlijke inzet, waaronder voorzitter van de Wijkraad Dommelen, het beschikbaar stellen van diensten en goederen en als sponsor van verenigingen."

Trots spreekt hij over zijn initiatief de Bellemarkt, waarbij het Dommelse verenigingsleven zich steeds presenteert. De aanstaande opening op 11 januari van De Huiskamer van Dommelen in de vroegere jeugdsoos De Belleman wordt het sluitstuk van Bernd Korner.

Om gezondheidsredenen zet hij een forse stap terug. Het echtpaar Korner gaat weer naar hun geboortestad, Roermond. ,,En het eerste half jaar nemen we absolute rust."