Dora en Harrie van den Nieuwenhof hopen in november op een herkansingsfeestje.
Volledig scherm
Dora en Harrie van den Nieuwenhof hopen in november op een herkansingsfeestje. © Kees Martens/DCI Media

Briljanten paar Harrie en Dora van den Nieuwenhof uit Aalst: Hij raakte hoteldebotel van haar bij PSV

WAALRE - Harrie (93) en Dora (89) van den Nieuwenhof- de Goeij zijn woensdag 13 mei op de kop af 65 jaar getrouwd. Aan de Raadhuisstraat in Aalst zou er vanmiddag eigenlijk gerecipieerd worden, maar dat gaat vanwege het coronavirus natuurlijk niet door.

Dora en Harrie van den Nieuwenhof- de Goeij zijn op 13 mei 65 jaar getrouwd.
Volledig scherm
Dora en Harrie van den Nieuwenhof- de Goeij zijn op 13 mei 65 jaar getrouwd.

Bruid en bruidegom liepen elkaar, begin vijftiger jaren van de vorige eeuw, bijna letterlijk tegen het lijf. Dat was onder het scorebord tijdens de kampioenswedstrijd PSV - Heerenveen.

Die zondagmiddag werd de bruidegom hoteldebotel van Dora en hij verloor -voor even- alle belangstelling voor het voetballen. Al na zes weken vroeg het hoofd van de crediteurenadministratie van DAF de medewerkster van de manufacturenwinkel ten huwelijk. Maar alleen omdat ze in die crisistijd een huis konden krijgen, vond Dora geen reden om Harrie haar jawoord te geven. Dat deed ze pas drie jaar later. ,,En in onze 65 huwelijksjaren zijn we maar een jaar met ons tweeën geweest.”

Vanwege de woningnood woonden ook broers van haar echtgenoot met hun partners en haar zus met haar man bij hen ‘in’. In die tijd heel gebruikelijk.

Pleegkinderen

Er werden in huis ook kinderen geboren, maar niet van Harrie en Dora zelf. Wel werden er vier pleegkinderen aan hen toevertrouwd. Dora: ,,Wij gaven hen een bestaan en hielpen ze naar volwassenheid.”

Inmiddels zijn ze trotse (over)grootouders van vier kleinkinderen én vier achterkleinkinderen, die hen graag bezoeken. Harrie is als acoliet een aantal dagen in de week actief in de parochie en Dora bestiert graag het huishouden. Samen lopen ze dagelijks graag een blokje om.

Het briljanten paar hoopt in november op een herkansingsfeest, want dan viert Dora haar negentigste verjaardag.