Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers kunnen in De Bunker in Valkenswaard hun eigen hoorspel opnemen. © fotomeulenhof/Bert Jansen

‘De Bunker Luistert’ 75 jaar na bevrijding

Bevrijding 75 jaarVALKENSWAARD - Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid in Brabant, start de Herenboerderij De Bunker in Valkenswaard woensdag een nieuwe activiteit: De bunker Luistert! De binnenruimte is daarvoor omgetoverd tot audiocentrum waar bezoekers hun eigen hoorspel opnemen.

Een pak hagelslag klinkt net als harde regen, met kokosnoten maak je het geluid van een paard in galop. “Tegenwoordig zijn jongeren veel meer visueel ingesteld dan vroeger. Daarom is het zo fascinerend om te zien hoe ze zo’n hoorspel ervaren - en vooral zélf maken.” Met een brede grijns kijkt de Eindhovense vormgeefster Pauline Wiersema toe hoe de kinderen hun weg vinden door de gangen en kamers, diep in het gebouw. Ja, het project ‘De Bunker luistert’ is educatief en de kinderen leren veel over de oorlogsjaren, maar ze vinden het duidelijk vooral erg leuk om te doen.

  1. Gemeente wil door met bouwplannen Gestelsestraat in Aalst

    Gemeente wil door met bouwplan­nen Gestelse­straat in Aalst

    WAALRE - Als het aan de gemeente ligt, worden de plannen voor de bouw van de woningen aan de Gestelsestraat in Aalst doorgezet. Omwonenden maken zich echter al lange tijd zorgen over de parkeer- en verkeersdrukte in de wijk. De gemeente wil daarom gaan onderzoeken of de Gestelsetraat heringericht kan worden, maar dat onderzoek moet los komen te staan van de plannen voor de woningen. Op die manier hoopt de gemeente dat het bouwproject geen vertraging oploopt.