Volledig scherm
PREMIUM
De medische keuring van de wedstrijdpaarden voor het hippische concours op het terrein van Jan Tops in Valkenswaard. © FotoMeulenhof

De paarden krijgen voorrang op Longines Global Champions Tour in Valkenswaard

VALKENSWAARD - De mondiale top van de springruitersport is weer neergestreken in Valkenswaard voor de Longines Global Champions Tour. Een groot evenement dat veel voorbereiding vereist.

Wie deze donderdagmiddag, daags voor de echte start, de Tops International Arena in Valkenswaard binnen gaat ziet een gestage stroom van prachtige wedstrijdpaarden voorbijlopen en draven. En alles wordt gecheckt. Klopt de chip wel met het meegebrachte paardenpaspoort? Lopen ze wel in een rechte lijn of zijn ze mank? En hoe is hun conditie in draf?

  1. Plan Waalre: burgers zelf laten kiezen over vuurwerkvrije zones, maar hoe kan je dat handhaven?
    PREMIUM

    Plan Waalre: burgers zelf laten kiezen over vuurwerk­vrije zones, maar hoe kan je dat handhaven?

    WAALRE - Mag je in Waalre knallen tijdens Oud & Nieuw? Als het aan burgemeester Jan Brenninkmeijer ligt, gaan inwoners daar de komende jaarwisseling zelf over. Hij stelt voor om te experimenteren met ‘vrijwillig vuurwerkvrije zones’. In dat model kunnen burgers zelf aangeven of er binnen een gebied geknald mag worden. Brenninkmeijer erkent dat het lastig wordt om zo’n regel te handhaven.