Miet van de Ven-Peeters werd zaterdag 100 en kreeg daarom van de gemeente een bankje aangeboden door burgemeester Anton Ederveen.
Volledig scherm
PREMIUM
Miet van de Ven-Peeters werd zaterdag 100 en kreeg daarom van de gemeente een bankje aangeboden door burgemeester Anton Ederveen. © DCI Media

Dorp loopt uit voor optocht ter ere van 100-jarige Miet

BORKEL EN SCHAFT - Een gloednieuwe houten bank werd zaterdagmiddag aan het Mgr. Kuijpersplein in Borkel en Schaft voor de eerste maal ‘ingezeten’. Het was het bijzondere verjaardagscadeau van het gemeentebestuur van Valkenswaard aan de 100-jarige Borkelse, Miet van de Ven-Peeters. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  19

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Hardlopen en skeeleren voor een nieuw speeltoestel voor Villa ExpertCare

  Hardlopen en skeeleren voor een nieuw speeltoe­stel voor Villa ExpertCare

  Samen een (sportieve) uitdaging aangaan om geld op te halen voor kinderen die door ziekte niet altijd thuis kunnen zijn. Stichting Vrienden van Villa ExpertCare zorgt er met verschillende initiatieven voor dat de kinderen in de villa’s zich kunnen ontwikkelen en zich er thuis voelen. Op 25 september kunnen mensen zich laten sponsoren voor hun eigen ‘geefactie’ en zo de medisch kinderdagverblijven een financieel steuntje in de rug geven.