Lucas Vaassen en Kamal Mohamad van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard hebben een prijs (Zero Trash award) gewonnen door mee te doen aan een project dat zwerfafval aan de kaak stelt.
Volledig scherm
Lucas Vaassen en Kamal Mohamad van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard hebben een prijs (Zero Trash award) gewonnen door mee te doen aan een project dat zwerfafval aan de kaak stelt. © DCI Media

Een plakmuur in de strijd tegen zwerfafval, brugklassers Kamal en Lucas winnaars Trash Award

VALKENSWAARD - Een plakmuur waar je afval en rotzooi tegenaan kan gooien. Dit idee leverde Kamal Mohamad (15) en Lucas Vaassen (13) de zogeheten Trash Award op, een prijs die verbonden is aan Zero Trash, een educatief project waarbij leerlingen van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard aan de slag gingen met het thema zwerfafval.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”