Lucas Vaassen en Kamal Mohamad van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard hebben een prijs (Zero Trash award) gewonnen door mee te doen aan een project dat zwerfafval aan de kaak stelt.
Volledig scherm
Lucas Vaassen en Kamal Mohamad van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard hebben een prijs (Zero Trash award) gewonnen door mee te doen aan een project dat zwerfafval aan de kaak stelt. © DCI Media

Een plakmuur in de strijd tegen zwerfafval, brugklassers Kamal en Lucas winnaars Trash Award

VALKENSWAARD - Een plakmuur waar je afval en rotzooi tegenaan kan gooien. Dit idee leverde Kamal Mohamad (15) en Lucas Vaassen (13) de zogeheten Trash Award op, een prijs die verbonden is aan Zero Trash, een educatief project waarbij leerlingen van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard aan de slag gingen met het thema zwerfafval.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.