Volledig scherm
Gouden paar Veraa, op 19 november 1969. © Geert van den Eijnden

Gouden paar Veraa uit Valkenswaard: ‘Philips zit in onze beider harten’

GOUDEN PAARVALKENSWAARD - Zowel voor Louis Veraa als Mieke Willems is het Eindhovense bedrijf Philips altijd een uitermate geschikte werkgever geweest. Bij voorkeur gebruiken ze ook nog steeds de gelijknamige apparatuur. ,,Philips zit in onze beider harten”, klinkt het eensgezind. 

Vandaag is het vijftig jaar geleden dat ze voor de wet trouwden. Hun kerkelijk huwelijk was twee dagen later. Hun gouden huwelijksfeest vieren ze in beslotenheid. Vooral voor Louis Veraa (72) was de Philipstijd bijzonder. Gedurende veertig jaren klom hij op van instrumentmaker via de tekenkamer naar het videolab. ,,De laatste 25 jaren bezocht ik alle grote beurzen in de wereld. Maar vooral in Amerika en Azië. Bij de concurrentie onderzoekjes plegen. Noem het maar spioneren in het buitenland.” Echtgenote Mieke (70) werkte tot 1976 bij Elcoma Valkenswaard. Toen de kinderen wat ouder werden, was ze nog actief in een bloemenzaak en op een bureau voor studeren op afstand. 

De belangrijkste hobby van Louis Veraa lag in het verlengde van zijn werk: film en video. ,,En ik ben nu nog volop bezig met het digitaliseren van vroegere opnamen.” Daarnaast was hij ooit voetballer. Maar de laatste tientallen jaren vooral wielrenner. ,,In de zomer op de weg. En ’s winters de bossen in.” De hobby’s van Mieke Veraa liggen vooral op het creatieve vlak met schilderen en pottenbakken. ,,Het huis hangt vol.”

Hun gezamenlijke liefhebberij is met de caravan op pad gaan, vooral naar de zonnige oorden. ,,We houden van rondtrekken. We willen vooral veel zien.” Sinds vorig jaar zijn Louis als Mieke Veraa bezig met het uitproberen van een camper. ,,Ons ultieme doel is om nog eens een trektocht te maken door Noorwegen.”

Volledig scherm
Gouden paar Veraa, nu. © Geert Van Den Eijnden