Volledig scherm
AALST/WAALRE - *Halloween* in Aalst met als thema *Love at first Fright*. De bezoekers vertrekken vanaf gemeenschapshuis De Pracht in optocht door de wijk en de Anna Paulownalaan © FotoMeulenhof

Halloweenoptocht Aalst: spooktaculaire popcornhorror

WAALRE - Ekenrooi baande zich zaterdagavond een weg door pop-uppoppen en pompoenen. Tijdens de gezinsvriendelijke Halloween-activiteit verwachtte jong en oud, voor de zekerheid, steeds het onverwachte. 

"Hé kijk pap, zombies", roept een uitgelaten jongetje naar zijn vader, die zich rot schrikt. Aan de andere kant van de straat biedt een heks een meisje een snoepje aan: "Ha lekker, een oogje", roept ze enthousiast. 

Het plezier begon al in de ontmoetingsruimte van buurthuis De Pracht, het vertrekpunt van de spooktocht. Hier opende, for one night only, het First Dates Restaurant. Fantomen, heksen en andere halloweenfiguren tartten hier de gevaren van het blind daten in hun struggle de ware te vinden. "First dates?", roept een stoere Arne van Zelst (10), "Ik heb er al láng een." 

Onzichtbare geesten, bloedrode bloedspatten, mummies en hersenschimmen: de spooktaculaire popcornhorror kwam je op vrijwel iedere hoek in Ekenrooi tegemoet. Ruim duizend mensen bracht het op de been. Zij lieten zich verrassen, schrikken en, als je een stempelkaart had, ook belonen. Vage gestalten, vreemde snuiters en andere schimmige sujetten joegen de bezoekers in de Anna Paulownalaan de stuipen op het lijf. 

Inmiddels zijn de organiserende buurtbewoners dat ook wel aan zichzelf en aan de wijk verplicht. Of er nog een Halloween-huwelijk op stapel staat? "Er zijn in ieder geval geen slachtoffers gevallen", meent een quasi-opgeluchte Ottie Arie van de organisatie. De vele vrijwilligers, de deelnemers en alle andere betrokkenen bij de Halloweentocht in Aalst kunnen in ieder geval weer terugkijken op een zeer geslaagde griezelavond. En dat is een geenszins verontrustende conclusie in het tienjarig bestaan van het evenement.