Volledig scherm
Jos Kusters © Stan Keulen

Jos Kusters uit Waalre nieuwe voorzitter Ons Middelbaar Onderwijs

WAALRE - Jos Kusters (63) uit Waalre is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). Hij start zijn nieuwe functie op 1 januari. Kusters is nu nog voorzitter van het college van bestuur van het Vista College in Heerlen. 

OMO is een vereniging voor een dertigtal scholen in het voortgezet onderwijs in Brabant.  Hij volgt Eugène Bernard op die per 1 oktober gestart is als collegevoorzitter van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). 

Jos Kusters heeft nagenoeg zijn hele carrière in het onderwijs gewerkt, onder andere bij Fontys Hogescholen en het ministerie van Onderwijs.

Van 2008 tot 2013 was hij directeur van LOOK / Wetenschappelijk Centrum Leraren Onderzoek Open Universiteit waarna hij voorzitter werd van het college van bestuur van ROC Leeuwenborgh in Sittard-Geleen, Maastricht en een aantal kleinere gemeenten. Op 1 januari 2019 ontstond het Vista College uit een fusie tussen ROC Leeuwenborgh en Arcus College, met hem als voorzitter van het college van bestuur.

Jos Kusters studeerde tussen 1974 en 1978 aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Tilburg. In 1999 behaalde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen een masters degree in strategisch management.