De tijd lijkt even stil te staan in café restaurant Du Commerce in Valkenswaard, maar het personeel dat ook bij café De Fantast en restaurant Willem II Burgers en Bier werkt, timmert letterlijk en figuurlijk door tijdens de harde lockdown.
Volledig scherm
PREMIUM
De tijd lijkt even stil te staan in café restaurant Du Commerce in Valkenswaard, maar het personeel dat ook bij café De Fantast en restaurant Willem II Burgers en Bier werkt, timmert letterlijk en figuurlijk door tijdens de harde lockdown. © Juan Vrijdag / DCI Media

Kasteleins ontdekken klustalent en leggen nu plinten bij hun vaste gasten; ‘We zitten absoluut niet bij de pakken neer’

VALKENSWAARD - Het café namen ze tijdens de eerste lockdown al helemaal onder handen. Daarbij ontdekten personeel en kroegbaas van Du Commerce op De Statie in Valkenswaard hun verborgen klustalenten. Nu de zaken opnieuw dicht zijn vanwege de omikrongolf, rijst de vraag: ‘Hoe kunnen wij toch iets betekenen voor onze vaste gasten?’

  1. 500 kinderen leren bij op grootste windmolenpark van Vlaanderen: “Als klein kind was ik ziek van giftige stoffen, waardoor ik propere energie belangrijk vind”

    500 kinderen leren bij op grootste windmolen­park van Vlaanderen: “Als klein kind was ik ziek van giftige stoffen, waardoor ik propere energie belangrijk vind”

    Op het Lommelse Kristalpark is het grootste windmolenpark van Vlaanderen ingehuldigd, samen met Vlaams Minister van Energie, Zuhal Demir (N-VA), de Lommelse burgemeester Bob Nijs (CD&V) en 500 leerlingen die de kans krijgen om bij te leren over windenergie. Zelf stroom opwekken door te fietsen, ervaren wat de kracht van wind is of zelf een kijkje nemen van bovenop een windturbine. Het kon allemaal. “Zulke projecten doen we voor een groot stuk ook voor jullie generatie”, klonk het.
    Lommel