Volledig scherm
Lieke Krantzen organiseert Waalre got Talent © DCI media

Laat zien wat je kunt bij Waalre's got talent

WAALRE - Talentenshows zijn in ons land een ongekend populair fenomeen. Iedereen heeft namelijk wel een talent. Misschien willen de kinderen in Waalre dat ook wel etaleren, bedachten ze bij Muziekonderwijs Aalst-Waalre (MAW).

De club muziekdocenten wil een breder publiek trekken en het bestuur heeft daarom besloten tot een koerswijziging en een wat vrijere agenda. Sinds enkele maanden is Lieke Krantzen nieuw in dat bestuur. Om het muziekonderwijs eens wat anders dan anders op de kaart te zetten werd ‘Waalre’s got talent’ bedacht.

Spontaniteit

Krantzen, die als docent klarinet- en saxofoonlessen aan MAW verbonden is, voelde er wel voor om dit eerste grootse evenement te initiëren. ,,We organiseren al geregeld leerlingenconcerten en stimuleren op vele manieren het samen musiceren. De goede dingen, zoals bijvoorbeeld het jaarlijks terugkerende en druk bezochte pepernotenconcert, behouden we natuurlijk. Maar er is meer ruimte voor spontaniteit tussendoor. We kunnen natuurlijk wel blijven zéggen hoe leuk het bij MAW is, maar het is beter om dat ook te laten zien.”

Naar voorbeeld van het tv-programma Holland’s got talent, ‘maar dan een leveltje leuker’, wordt op 22 maart de eerste en enige voorronde gehouden voor kinderen van 4 tot 14 jaar uit Waalre. ,,Voor deze leeftijdscategorie hebben we bewust gekozen, want deze groep wil nog best afwijken van het gemiddelde. Zijn ze ouder, dan neemt vaak het lef weer af”, zo weet de 26-jarige freelancer die in 2014 afstudeerde aan het conservatorium.

Vette goocheltrucs

De voorronde vindt plaats in de loods van voorzitter Dirk Bosman. ,,Een prachtige locatie met podium, piano en een goede akoestiek”, vindt Krantzen. De kinderen mogen een dansje komen doen, vette goocheltrucs laten zien, een lied zingen en zichzelf daarbij begeleiden of iets anders doen waarin ze menen heel goed te zijn. Meedoen kost niets, komen kijken ook niet.

De finale staat ook al gepland: zondag 5 april in Het Huis van Waalre. ,,De nummers 1, 2 en 3 mogen meteen door naar het podium van Waalre Bruist op de Markt.” Aanmelden kan nog tot 10 maart via muziekles-aalstwaalre.nl.