De Willibrordusparochie en de Agnus Deikerk in Waalre boden oud-burgemeester Jan Brenninkmeijer de gelegenheid om met een lekenpreek afscheid te nemen van de inwoners van Waalre.
Volledig scherm
De Willibrordusparochie en de Agnus Deikerk in Waalre boden oud-burgemeester Jan Brenninkmeijer de gelegenheid om met een lekenpreek afscheid te nemen van de inwoners van Waalre. © DCI Media

Lekenpreek Jan Brenninkmeijer in Waalre: ‘Niet handelen vanuit het ‘ik’, maar vanuit het ‘wij’

WAALRE - Een preek moet niet langer duren dan tien minuten, zei paus Franciscus twee weken geleden. Een preek, zo zei de paus, is niet bedoeld om de toehoorders te kwellen, maar om hun hart te raken. En juist dat deed Waalres oud-burgemeester Jan Brenninkmeijer zondagmiddag in zijn eenmalige kanselrede in de H. Willibrorduskerk.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”