Op zes locaties deelde MCB hortensia's uit aan thuiszorgmedewerkers. Marjolein van de Bilt en Jolanda Maes (r) van Wijkzorg Kempenhof zoeken een hortensia uit.
Volledig scherm
Op zes locaties deelde MCB hortensia's uit aan thuiszorgmedewerkers. Marjolein van de Bilt en Jolanda Maes (r) van Wijkzorg Kempenhof zoeken een hortensia uit. © Foto Kees Martens/DCI Media

MCB doet vandaag in bloemen, voor de thuiszorg

VALKENSWAARD - Alle 180 thuiszorgmedewerkers in Valkenswaard werden dinsdag verrast met een bloemetje van metaalbedrijf MCB. Met een vrachtwagen vol hortensia’s maakten ze een ronde langs zorglocaties in het dorp.

Bijna tegelijk met de vrachtwagen vol bloemen wordt ook een ballonnenboom afgeleverd ter ere van de Internationale Dag van de Verpleging. Dat dit samenvalt is mooi toeval, geeft Lisette Bakermans van metaalgroothandel MCB eerlijk toe. De keuze voor bloemen als bedankje is dan wel weer bewust. ,,We zijn door een klant uitgedaagd om mee te doen aan de Flower Challenge”

Doneren

Deze actie is bedacht om de in zwaar weer verkerende siertelers te ondersteunen. Bedrijven worden opgeroepen om bloemen voor hun personeel of anderen te kopen en vervolgens andere bedrijven uit te dagen hetzelfde te doen. Zo ontstond het idee om een bloemetje te doneren aan de zorgmedewerkers in het dorp. ,,Alleen omdat dat er meer dan duizend zijn, hebben we gekozen voor een specifieke groep: de thuiszorgmedewerkers.” De benodigde 180 hortensia’s komen van de plaatselijke kweker Gijsbers Tuinbouw.

Worstelen met afstand

Voor thuiszorgmedewerkers Jolanda Maes en Marjolein van de Bilt is dit hun eerste bloemetje. ,,We waarderen dit gebaar heel erg, vooral omdat de focus heel lang vooral op de ziekenhuizen lag.” Terwijl ook zij in hun dagelijkse werk worstelen met afstand. Hoe bescherm je jezelf en de kwetsbare groep die je bezoekt? Maes: ,,En als wij iemand wassen, lukt dat niet op 1,5 meter afstand.”

Alle 180 medewerkers

De hortensia’s zijn verspreid over 6 locaties in het dorp, waar voor alle 180 medewerkers van Thuiszorg Valkenhof, Buurtzorg Valkenswaard, Zuidzorg, Zorg de Zeeuw en Zorgeloos Thuis een exemplaar klaarstaat na hun dienst. Bij iedere bloem zit ook een bedankje en een tegoedbon voor een halve kilo geschilde asperges bij Gijsbers.