Volledig scherm
PREMIUM
Betonblokken en borden voor de tijdelijke verkeersmaatregelen werden in november geplaatst op de Burgemeester Uijenstraat. Op deze plek verdwijnen ze weer. De meeste overige maatregelen worden permanent. © FotoMeulenhof

Minder gemopper, maar niet minder zorgen om verkeer in Waalre-dorp

WAALRE - Hij maakte zich vooraf veel zorgen over de bevoorrading van zijn bedrijf vanwege de maatregelen in Waalre-dorp tegen het sluipverkeer. Maar het viel Ties Velter van Timmerfabriek Velter aan de Burgemeester Uijenstraat uiteindelijk best mee. ,,Ik moet eerlijk zeggen, ideaal is anders. Maar het had erger gekund. Het ging uiteindelijk redelijk goed.”

Vrijdag maakte de gemeente bekend dat de proef met de sluipverkeerwerende maatregelen op de meeste plekken zorgden voor een flinke afname van de verkeersdrukte. De meeste maatregelen worden daarom definitief. In een eerste reactie laten naast Velter nog een aantal ondernemers weten dat de gevreesde problemen uitbleven.

  1. Ben je als ‘exportbrabo’ nog wel welkom onder de rivieren?
    PREMIUM
    Carnaval 2020

    Ben je als ‘exportbra­bo’ nog wel welkom onder de rivieren?

    De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk: carnaval. Veel Brabanders en Limburgers die naar boven de rivieren ‘geëmigreerd’ zijn, blijven het toch elk jaar vieren. Zo ook verslaggevers Loudi Langelaan (25) en Bonne Kerstens (30). Ze wonen al jaren in Amsterdam, maar blijven in hun hart ‘twee meisjes uit het zuiden’. Hoe is het om elk jaar weer terug te gaan? Horen ze er nog wel bij?