Volledig scherm
Kinderen én ouders van de OBS Ekenrooi in Aalst stortten zich woensdag op knutselen en carnaval. © DCI media

OBS Ekenrooi in Aalst is al klaar voor carnaval

AALST - Gekleed in haar K3-jurk is groep-vierder Katalin de Doop (7) druk met het maken van een steek. Wat dat precies is weet ze niet, maar ze plakt enthousiast gekleurde glitters op haar hoedje van papier. Woensdag dompelden de leerlingen van OBS Ekenrooi in Aalst zich letterlijk onder in het thema carnaval, waarbij alle speerpunten van de openbare basisschool aan de orde kwamen. 

Naast passie, plezier en talentontplooiing, maakt ook creativiteit in denken en doen deel uit van de visie van de school. Net als betrokkenheid van de ouders.

Op deze woensdagochtend hoorde je over dat laatste niemand klagen. Directeur Chrissy van de Kruijs vertelt dat de school sowieso kan bouwen op de vaders, moeders en vaak ook op andere familieleden van haar leerlingen: ,,Zo'n crea-carnavalsochtend is natuurlijk voor iedereen een feestje. Je ziet een grote verbondenheid. Niet alleen tussen de kinderen onderling die samen aan een project werken, maar ook de hulpouders genieten van het meeknutselen en van het begeleiden of aansturen. Tijdens de onderwijsstaking van vorige week boden ook veel ouders spontaan hulp en ondersteuning aan." Natuurlijk is het op sommige dagen wat lastiger om support te krijgen, maar daar houdt de school met de planning van haar activiteiten, zo veel als mogelijk, rekening mee.

Eén van de hulpouders die geregeld bijspringt is Rianne van Erp. ,,Ik vind het leuk om in de klassen van mijn kinderen te helpen, maar ik weet dat dit soms ook echt nodig is. Zeker wanneer er, zoals vandaag, in groepen wordt gewerkt." Ook Miranda Fransen biedt extra handen: ,,Zeker bij creatieve activiteiten als deze. En ik vind het geweldig om de kinderen in opperste concentratie met elkaar te zien samenwerken. Voor elk kind is er wel een taakje."

In groep 8 werken Lumen, Arvo en Elise aan een spandoek. 'Wij vliegen uit' moet erop komen, maar voorlopig wordt er nog meer gegumd dan geverfd. ,,Kijk eens hoe trots ze zijn", zegt Van de Kruijs met een lach. ,,Ik hoorde dat vanochtend een zoon zijn moeder wakker maakte, in plaats van omgekeerd. Zo'n zin had hij er vandaag in."

De carnavalsoptocht van de Brede School trekt op 21 februari vanaf 10.30 uur door de wijk Ekenrooi.