Een van de vijf units op het lage dak van basisschool de Meent in Waalre. De gehele installatie heeft volgens omwonenden veel weg van een olieraffinaderij en zorgt voor de nodige reuring in de buurt.
Volledig scherm
Een van de vijf units op het lage dak van basisschool de Meent in Waalre. De gehele installatie heeft volgens omwonenden veel weg van een olieraffinaderij en zorgt voor de nodige reuring in de buurt. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Onvrede om ‘olieraffinaderij’ bovenop basisschool De Meent in Waalre

WAALRE - Het openstellen van basisscholen in coronatijd betekent dat schoolbesturen moeten nadenken over schone lucht in het gebouw. Hoe duur wordt het luchtzuiveringssysteem, waar gaan we het plaatsen, hoe groot wordt de installatie en is er een omgevingsvergunning nodig? Juist op die twee laatste punten ging het fout bij basisschool De Meent in Waalre.

 1. Raimondo's verzameling spullen uit WOII zou niet misstaan in een museum

  Raimondo's verzame­ling spullen uit WOII zou niet misstaan in een museum

  WAALRE - Als kind speelde hij vaak ‘soldaatje’. Zijn moeder naaide een uniformpje in elkaar en daarmee paradeerde de jonge Raimondo Bogaars langs het militair oefenterrein in Wintelre. Daar, vlakbij hun campingplek aan de Oirschotse Heide, mocht hij weleens meerijden op een tank en raapte hij heel wat kogels bij elkaar. Inmiddels is zijn verzameling militaire oorlogsherinneringen zo groot dat Bogaars een museum zou kunnen inrichten.
 1. Vriendjespolitiek op het songfestival: 'Europa bestaat eigenlijk uit drie blokken'
  Play

  Vriendjes­po­li­tiek op het songfesti­val: 'Europa bestaat eigenlijk uit drie blokken'

 2. Ramadan komt ten einde met feestgebed, Eid al-Fitr begonnen
  Play

  Ramadan komt ten einde met feestgebed, Eid al-Fitr begonnen